Du är nu vid innehållet

Tecken på att du behöver en detox

Hälsa innebär att må bra både fysisk och psykiskt, att du upplever välmående på alla plan. För att uppnå det behöver du äta en bra och balanserad kost, vara fysiskt aktiv, hantera stress effektivt och åtgärda eventuella näringsbrister. Det innebär även att du bör se till att kroppens avgiftningssystem fungerar optimalt, så du kan göra sig av med allt avfall som annars kommer att belasta kroppen.

Tecken på att du behöver en detox

Orsaker till ett överbelastat avgiftningssystem
Kroppen har ett eget effektivt avgiftningssystem som dagligen jobbar med att rensa ut gifter som vi får i oss via kosten, miljöföroreningar, restprodukter från ämnesomsättningen och slaggprodukter som kroppen bildar genom alla olika processer och cellernas aktivitet. Ibland uppstår dock problem när mer toxiner kommer in i kroppen än vad den klarar av att få ut. Det gör att gifterna lagras i bindväv, fettvävnad, skelettet och i olika organ, som kan medföra överbelastning för bland annat lever och njurar, hormonrubbningar, ökad oxidation och inflammation, vilket med tiden kommer att ställa till med problem.

Hög belastning på avgiftningssytemet kan orsakas av dålig/obalanserad kost, stress, sömnbrist, cellulärt avfall, föroreningar, obalanser i mag-tarmsystemet, sjukdomar, skador, läkemedel, rökning, överkonsumtion av alkohol etc. Kroppen kan även få svårare att avgifta sig när det råder näringsobalanser, eftersom olika näringsämnen behövs för att kunna eliminera toxiner från kroppen.

Tecken på att du behöver en detox
Det finns en mängd tecken som kroppen skickar ut som indikerar att den behöver hjälp med avgiftningen. Det kan till exempel visa sig mentalt, att man ofta är trött och seg, koncentrationssvårigheter, humörsvängningar och ilska. Sömnproblem, speciellt om man ofta vaknar mellan 2 och 4 på morgonen kan det vara ett tecken på en överbelastad lever.

Andra indikationer kan vara:

  • Återkommande huvudvärk
  • Illamående
  • Blodsockersvängningar
  • Matsmältningsproblem: magont, svullen mage, gaser
  • Att man svettas lätt och ymnigt
  • Dålig kroppslukt/andedräkt
  • Att man samlar på sig vätska.

Hudens tillstånd visar även mycket väl hur resten av kroppen mår. När kroppen är överbelastad sväller den extracellulära vävnaden upp, varvid huden kan bli plufsigare (lätt svullen) och mindre spänstig. Att huden är väldigt torr, rödbrusig, akne, rosacea och kliande hud kan vara andra tecken.

Testa våra produkter Mighty Greens, UltraClear Plus pH och Psylliumfröskal.

*Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost utan ska användas som ett komplement.