Du är nu vid innehållet

Om Alpha Plus

Alpha Plus AB utvecklar och distribuerar högkvalitativa kosttillskott via terapeuter, hälsofackhandel och e-handel. Tillsammans med våra framstående samarbetsparters förser vi terapeuter och den svenska hälsofackhandeln med produkter av premiumkvalitet. Forskning och utveckling av nya produkter är en integrerad del av vår verksamhet. Vi arbetar även för att sprida kunskap som inspirerar till en friskare livsstil och bättre hälsa.

Om Alpha Plus

Historia och bakgrund

I början av 80-talet satt Peter och Richelle Wilhelmsson i sitt sovrum i Borås och packade Pau D’Arco te för att sälja vidare till olika näringsterapeuter. Detta var upptakten till något som skulle förändra inte bara deras liv, utan även förbättra många andra människors liv. Alpha Plus AB startades 1983.

Från sovrummet i Borås gick vägen via hälsohemmet Strandgården i Vika utanför Falun, vidare till industriområdet Ingarvet för att på 1990-talet landa på Roxnäsområdet vid sjön Runns norra strand. Under de första tio året växte sortimentet kraftigt vilket var en av de direkta orsakerna till att företaget flyttade flera gånger. I samma takt som sortimentet ökat har utbildningsverksamheten gjort detsamma.

Företagets vision från dess första trevande steg och än idag är friskare och gladare människor.

Kombinationen av högkvalitativa produkter och goda råd om näring och livsstil gör att vi idag möter många människor som både är friskare och gladare tack vare duktiga terapeuter och Alpha Plus tillskott.

Peter Wilhelmsson har mer än 35 års erfarenhet av näringsmedicinsk behandling. Han har bland annat skrivit tretton böcker inom hälsoområdet, bland annat Friskare liv med rätt kost (1997), Lev ung längre (2000), Friskare Barn (2005) på ICA Bokförlag, Näringsmedicinska uppslagsboken (2006) på Örtagårdens bokförlag samt Snabbare Starkare Friskare (2016) på Örtagårdens Bokförlag.

Funktionsmedicin

När vi väljer produkter och kunskap för att optimera hälsa och förebygga sjukdomar utgår vi bland annat från funktionsmedicinska principer. Begreppet Funktionsmedicin grundades 1990 av dr Jeffrey S. Bland, USA: år 1991 startade dr Bland tillsammans med dr David Jones Functional Medicine Institute, som nu har växt ut till ett globalt synsätt och en rörelse där mer än 100 000 läkare och terapeuter fått utbildning i dess läkande principer. Samma år, 1991, tog vi dr Bland och Funktionsmedicinen till Sverige och introducerade dess principer och synsätt till den skandinaviska publiken.

Funktionsmedicinen ser kroppen som en helhet, ett system sammansatt av flera kroppsfunktioner och system som hela tiden är kopplade till varandra och som påverkas av vår kost, vår fysiska aktivitet, vår näringsstatus, vårt stresstillstånd, våra relationer, våra tankar och till viss del vår genetik.

Funktionsmedicin är en individ- och systemorienterad medicinmodell som stärker patienter och professionella att i samarbete och med gemensamt engagemang uppnå högsta möjliga hälsa genom att adressera underliggande orsaker till sjukdom.

Funktionsmedicin är en vetenskapsbaserad disciplin för att utvärdera, behandla och förebygga sjukdom samt befrämja hälsa genom att integrera och fokusera på den unika biokemiska aspekten av varje person.

Läs mer om funktionsmedicin