Du är nu vid innehållet

För terapeuter vid HMA

Tillsammans jobbar vi mot det gemensamma målet att göra skillnad för människors välmående. Välkommen till vår sida med information som är avsedd för certifierade hårmineralanalysterapeuter och dig som har som ambition att bli det.

För terapeuter vid HMA

Som HMA-terapeut är du välutbildad och kunnig inom ämnet.

Du vet att en hårmineralanalys ger ett tillförlitligt svar på vilka tillskott av mineraler, vitaminer och andra spårämnen som behövs för att balansera upp kroppens näringsstatus.

Du eftersträvar att fler ska få chansen att uppleva den positiva förändringen av att komma i balans.

Vi vill stötta dig i ditt arbete att förbättra människors hälsa och vi gör det på många olika sätt.

Terapeutsupport – där du kan få prata med en expert på området om just dina klientfall.
Utbildningar – allt från grundutbildning till inspirationsutbildning för dig som vill ha det där extra.
Högkvalitativa produkter – som hjälper dina klienter att uppnå sina hälsomål.

Vår terapeutsupport finns här för dig

Kostnadsfri vägledning i ditt klientarbete från en av våra erfarna terapeuter.

Alpha Plus erbjuder en fantastisk möjlighet för dig att få stöd i ditt arbete med dina klienter i form av kostnadsfri Terapeutsupport för hårmineralanalys. Supportfrågor från terapeuter gällande hårmineralanalys besvaras av kunniga terapeuter. Ulrika är certifierad närings- och hårmineralanalysterapeut med mer än 16 års erfarenhet av hårmineralanalys. Observera att denna tjänst endast är avsedd för terapeuter, ej privatpersoner.

Här hittar du hur du använder vår support för terapeuter

Utbildningar inom hårmineralanalys

Vill du komma igång med att använda hårmineralanalyser i din praktik eller är det dags att vidareutbilda dig inom HMA? Alpha Plus arbetar inom en mängd olika hälsoområden och har utbildningar inom tex nutrition, näringsfysiologi och diagnostikmetoder som Hårmineralanalys.

Vi anordnar flera olika typer av utbildningar inom HMA. Nedan ser du några exempel. Vill du ta del av det aktuella kursutbudet?

Besök Alpha Plus utbildningssida.

Hårmineralanalys grundkurs steg 1

Det behövs fler välutbildade och kunniga terapeuter inom hårmineralanalys. En hårmineralanalys ger ett tillförlitligt svar på vilka tillskott av mineraler, vitaminer och andra spårämnen som behövs för att balansera upp kroppens näringsstatus.

Lärandemål för kursen: 

Kursen lär dig vad en hårmineralanalys innebär och grunderna i hur du tolkar provsvaret, redovisar och följer upp patienten. Avslutad kurs ger behörighet till att börja arbeta med analyser. Efter 20 analyser är du diplomerad i steg 1.

  • Du får inblick i laboratoriet, teknik, forskning, och studier.
  • Du får lära dig om skillnaden i analyssvar mellan hår, blod och urin.
  • Du lär dig hur man bestämmer ämnesomsättningstyp och mineralmönster.
  • Du får veta mer om hur mineraler och vitaminer samarbetar och motverkar varandra.
  • Patientfall och analystolkning.

För vem: För dig som är kliniker inom friskvård, näring och hälsa.

Förkunskaper i basmedicin, näringsfysiologi och cellen (läs online hos Forum Academia) krävs.

Hårmineralanalys steg 2

Fortsättnings- och fördjupningskurs för dig som redan har gått HMA steg 1 och gjort minst 20 analyser.

Ditt hår innehåller alla mineraler som finns i din kropp. I det flesta fall återspeglar det också hur stor mängd av dessa element som finns i kroppsvävnaden. En hårmineralanalys visar mineralkoncentrationer som återfinns i håret och som representerar intag eller exponering som pågått länge.

Tvådagars kurs med fördjupning inom Hårmineralanalys kopplat till sjukdomstillstånd, energiobalanser, ohälsa, hormonbalans och mycket mer.

Du får fördjupad kunskap om mineraler och metaller i kroppen och hur det påverkar vår fysiologi, vårt hormonsystem och våra organ. Efter genomgången kurs kommer du att känna dig säker, välutbildad och trygg i din redovisning av håranalyser till din klient.

Kursen är till för: näringsterapeuter, kroppsterapeuter, hudterapeuter, hälsokostpersonal och övriga som arbetar med hälsa.

Förkunskaper: Godkänd diplomskrivning efter HMA Steg I, samt 20 analyser.

Andra utbildningar inom HMA

Klientfall HMA

Det kan vara komplext att tolka hårmineralanalyser. Därför ordnar vi denna eftermiddag där vi kommer att gå igenom flera klientfall. Du får både inspiration och verktyg för att arbeta med dina klienter under denna kurs.

För vem: utbildade Hårmineralterapeuter

Inspirationsdag hårmineralanalys

Här fokuserar vi på en aspekt av hårmineralanalysen som till exempel hormoner. Vi bjuder in en gästföreläsare som har expertkunskaper inom ämnet.  Här får du mycket spännande inspirationsdagar för dig som arbetar med hårmineralanalyser.

Innehåll: Klientfall med hårmineralanalyser och inriktning på hur du jobbar framgångsrikt med att stötta dina klienter.

Syfte: Utökad kunskap och förståelse för det hormonella systemet i samband med hårmineralanalyser.

För vem: Hårmineralterapeut, näringsterapeut, funktionsmedicinare och andra med basmedicinsk utbildning.

Hårmineralanalys på distans

Läs hårmineralanalys på grundnivå online när det passar dig. www.forumacademia.se

Forum Academia erbjuder en tvådagarskurs på distans som ger grundläggande kunskaper i Hårmineralanalys för dig som är terapeut eller under utbildning. Kursen lär dig vad en hårmineralanalys innebär och grunderna i hur du tolkar provsvaret, redovisar och följer upp patienten. Avslutad kurs ger behörighet till att börja arbeta med analyser. Efter 20 analyser är du diplomerad i steg 1.

Vi anordnar flera olika typer av utbildningar inom HMA. Vill du ta del av det aktuella kursutbudet?

Ta en titt bland våra utbildningar

Högkvalitativa tillskott för hårmineralanalys

Produkterna är utvecklade i samarbete med det världsledande laboratorie- och näringskonsultföretaget Trace Elements som gjort över 1 miljon hårmineralanalyser.

Om kroppen inte är i balans kan en hårmineralanalys (HMA) ge viktig information om kroppens lagrade mineral- och näringsstatus. För att möta det ökade intresset för HMA har vi optimerat vårt sortiment av HMA-produkter. Produkterna är utvecklade i samarbete med det världsledande laboratorie- och näringskonsultföretaget Trace Elements som gjort över 1,5 miljoner hårmineralanalyser.

I rapporten som är svaret på analysen, ingår ett schema över vilka kosttillskott klienten bör äta utifrån resultaten. Med en hårmineralanalys får de ett skräddarsytt program  för just sina unika behov. Vi som människor har olika meta bolism (ämnesomsättningstyp). Detta tar man hänsyn till i analysen och du får tips på vitamin- och mineralkomplex utifrån din ämnesomsättningstyp. Därtill kompletteras detta med olika vitamin- och mineraltillskott, beroende på deras unika behov. Det är i analysen noga uträknat vad kroppen behöver för att återskapa balans.

Det är viktigt att klienten följer rapportens rekommendationer, då varje mineral, vitamin och spårämne samarbetar och är synergister till varandra. Samspelet mellan dessa närings ämnen bygger på mångårig forskning och erfarenhet. En normal balansering tar ca 3 månader. Därefter går man oftast ner på en underhållsdos med tillskotten. Efter ca 6 månader kan man göra en ny analys för att se hur bilden har förändrats. Produkterna finns tillgängliga via din terapeut. Alpha Plus är ansvarig för försäljningen av dessa produkter på den svenska marknaden.

En kvalitetsmärkning

Våra produkter för HMA har försetts med Trace Elements logo. Logon är en kvalitetsmärkning som tydliggör att produkterna är kopplade till analysen. AlphaPlus har under många år arbetat tillsammans med Trace Elements som förser terapeuter, läkare och andra inom hälsovården med högklassiga hårmineralanalyser. Trace Elements är  världsledande inom området och har genomfört och tolkat över 1,5 miljoner analyser.