Du är nu vid innehållet

Alpha Plus contact

Har du frågor om våra produkter eller din order? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna, men även kontaktuppgifter till några av våra avdelningar. Har du fortfarande inte fått svar på din fråga, använd kontaktformuläret nedan.

Alpha Plus contact

Reklamation för privatkund

Om du har frågor om eller klagomål på en produkt från Alpha Plus AB ber vi dig i första hand kontakta inköpsstället så fort som möjligt. Behöver du lämna tillbaka en produkt ringer du, eller tar med dig produkten och uppsöker, den butik, terapeut eller annan återförsäljare där du köpte produkten och förklarar problemet, så hjälper de dig.
I andra hand kontaktar du vår konsumentkontakt – du ringer 023-79 28 00, eller mejlar till info@alpha-plus.se eller använder kontaktformuläret nedan. Du hittar även kontaktinformation på varje produktetikett.

Reklamation för återförsäljare

När det uppstår frågor, klagomål och problem med en vara som levererats från oss ber vi dig kontakta oss så fort som möjligt innan du skickar tillbaka produukter till oss, detta för att vi ska kunna hitta bästa lösningen för dig.

Kontakta oss antingen via: 

Telefon: 023-79 28 00
Skicka e-post till: info@alpha-plus.se
Skicka brev till oss: Alpha Plus AB, Roxnäsvägen 6, 791 44 Falun. Märk kuvertet med “Reklamation”

När du kontaktar oss för reklamation av en vara behöver vi:

  • Kundnummer, namn, adress, telefon och e-postadress
  • Fakturanummer
  • Artikelnummer, produktnamn, antal förpackningar, bäst-före-datum och batch/produktsatsnummer
  • Vad som upplevs vara fel på varan samt vad du önskar för åtgärd av oss
  • Datum för klagomål från kund

För annonsmaterial

annons@alpha-plus.se


Kontakta oss

  • Vi behöver din epost för att kunna besvara din fråga, men vi sparar den inte längre än nödvändigt.
  • Vi försöker besvara alla mail inom 2-3 dagar, men ibland har vi mycket att göra. Har du inte fått svar inom en vecka får du gärna besvara bekräftelsemailet som du får.

Vad är kokosolja?

Kokosfett, eller kokosolja, är ett fett som framställs från kokosnötens innanmäte, eller kött: först pressas/centrifugeras köttet för att utvinna den fettrika kokosmjölken, därefter utvinns fettet ur mjölken via olika metoder.

Kokosfett har vid rumstemperatur fast form, men smälter vid ca 25°C (och blir då “kokosolja).

Kokosfett av god kvalitet har en rent vit färg, sötaktig lukt och smak. Det bästa kokosfettet är kallpressat från färska kokosnötter. I kokosoljan finns fettsyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Kokosfett har lång hållbarhet och stabilitet samt består av mellanlånga, goda fettsyror, och då främst laurinsyra.

Vad är betakaroten?

Betakaroten är ett förstadium till A-vitamin och tillhör ämnesgruppen karotenoider. Fler än 600 karotenoider har isolerats i naturen. Av dessa är betakaroten mest känt. Ungefär 50 karotenoider har hittas i den mänskliga dieten och 20 har identifierats i plasma och vävnader.

Betakaroten finns i gula och gröna grönsaker samt frukt, som t ex morot, persiljeblad, grönkål, sötpotatis och spenat. Betakaroten omvandlas till A-vitamin i kroppen när kroppen behöver det. Det har samma eller liknande goda effekter som A-vitamin, som bland annat behövs för synen och kroppens slemhinnor. Betakaroten kan spjälkas och omvandlas till A-vitamin i levern.

Två molekyler av A-vitamin bildas från en molekyl betakaroten.