Du är nu vid innehållet

Certifieringar och märkningar

Vi strävar efter att tillhandahålla högkvalitativa och effektiva produkter. Ett sätt att säkerställa kvalitet är att arbeta med certifieringar för bland annat ekologisk produktion, MSC (Marine Stewardship Council), Friend of the Sea och produkter fria från dopingklassade ämnen. En stor del av våra produkter innehåller inte animaliska ingredienser – dessa har en veganmärkning.

Ekologisk certifiering

Vi är av Livsmedelsverket godkända som ekologisk importör av livsmedel från tredje land. Det innebär att vi har rätt att hantera och distribuera ekologiska livsmedel och uppfyller kraven på konsumentsäkerhet.

I Sverige kontrolleras vi av SMAK Certifiering AB. SMAK certifierar växtodling, djurhållning, packerier, förädlingsföretag och importörer för konventionell och ekologisk produktion. Det innebär att vi följer EUs förordningar avseende ekologiskt produktion och hur livsmedel ska tillverkas för att få märkas som ekologiska. Ekologisk märkning ger konsumenterna förtroende för att varorna är producerade och kontrollerade enligt ekologiska regler.

Våra ekologiskt certifierade produkter är:

Läs mer

Vegan

Att vara vegan innebär att avstå helt från animaliska produkter såsom; kött, fisk, fågel, mjölkprodukter, ägg, honungs- och vaxprodukter, och olika tillsatser av animaliskt ursprung.

Alpha Plus har inlett arbetet med att märka upp alla våra veganrelaterade produkter med en symbol för detta för att underlätta för dig som söker helt veganska produkter.

Detta innebär att dessa produkter inte innehåller något animaliskt ursprung att det inte används några ingredienser vid tillverkningen som då skulle kunna ge biprodukter av animaliskt innehåll.

Biobaserad burk

I vårt aktiva miljöförbättringsarbete har vi nu på ett antal av våra nya produkter tagit det första steget och bytt material i själva burken från vanlig oljebaserad polyetenplast till biobaserad polyetylenplast.

Burken (exklusive lock, etikett och oblat i denna produkt är tillverkad av Green Polyethylene, en biobaserad och fullt återvinningsbar biopolymer tillverkad av sockerrör från Sydamerika.

I dagsläget är det inte möjligt att få tag på lock som passar burken i biobaserat material.

Detta är under utveckling och Alpha Plus kommer konvertera till biobaserade lock när dessa finns tillgängliga.

Givetvis ligger det med i våra planer att även konvertera både linern (det oblat som man bryter när man skruvat av locket och skall komma åt innehållet) samt etiketten.

Anti-doping

Alpha Plus tar avstånd från all form av dopning.

Vi har många elitidrottare som kunder och ambassadörer och många av dessa tävlar på yttersta världselitnivå inom exempelvis triathlon, löpning, cykling, simning, brottning och bandy.

Alpha Plus har stort fokus i kvalitetssäkringsarbetet på just att säkerställa att våra produkter inte avsiktligt eller oavsikligt skall innehålla dopingklassade substanser. Läs mer om WADA » och deras lista över överdopingklassade ämnen »

Vi är väl medvetna om de risker som finns med kosttillskott till följd av krosskontamination både hos ingredienstillverkare och kontraktstillverkare av kapslar, tabletter och pulver och bara genom att vara medveten om dessa risker kan man säkerställa säkra produkter för alla elitidrottare.

Till dig som är elitidrottare vill vi vara transparanta, raka och ärliga vilket vi alltid är och vägleda genom att beskriva att:

  • Alpha Plus tedroppar i många fall innehåller etanol (vanlig alkohol) vilket är dopingklassat i vissa idrotter.
  • Alpha Plus Colostrum (som är en koncentrerad form av råmjölk) visserligen inte är klassat som doping men att WADA avråder från den typen av kosttillskott då Colostrum kan innehålla naturligt GF-1 vilket skulle kunna störa testet.
  • Alpha Plus Adrenal: Elitidrottare som testas regelbundet bör också undvika produkten Adrenal helt enkelt av den anledningen att det är en animalisk produkt, närmare bestämt ett körtelextrakt, och även om det skulle handla om en naturlig förekomst av något hormon i det fall det skulle finnas i produkten så är det en onödig risk att ta för en elitidrottare.

Friend of the Sea-certifiering

Friend of the Sea skyddar haven genom att bidra till konservation och certifiering av hållbara produkter och tjänster.

Du kan också hjälpa havet genom att välja Friend of the Sea-certifierade produkter.

Våra Friend of the Sea-certifierade produkter är:

Läs mer