Du är nu vid innehållet

ZINK-brist – en av de vanligaste mineralbristerna idag!

ZINK-brist – en av de vanligaste mineralbristerna idag!

Utsöndring av zink
Anledningarna till zinkbrister är många men några av dem är användning av vissa av våra vanliga läkemedel såsom antidepressiva medel, antiinflammatoriska medel som innehåller kortison och vätskedrivande medel så kallad diuretika. Även stress, högt intag av alkohol och kaffe, en kost rik på fytinsyra (ex sädesslag) och överträning är vanliga anledningar som bidrar till lägre zinknivåer i kroppen.

Hårmineralanalys
Har tidigare påtalat vikten av att inte laborera själv med enskilda tillskott, även om du känner igen dig i ovanstående symtom, men tåls att upprepas. Svaret på om du ska inta zinktillskott eller inte, beror på om din individuella metabolism kräver det eller inte. Att behandla en enskild näringsobalans alternativt att laborera med tillskott på egen hand kan leda till fler obalanser än tidigare.

Behovet kan i själva verket vara brist på andra synergistiska näringsämnen (exempelvis B-vitaminer) alternativt intag av näringsämnen (exempelvis järn) som är antagonister till zink. Mät därför dina behov! En hårmineralanalys är en av de bästa metoderna för att avgöra en långsiktig näringsstatus (ej akuta brister) av zink i kroppen.

En hårmineralanalys ger också svar på relationen mellan zink och övriga näringsämnen, bland annat den viktiga zink- och kopparbalansen. Denna balans ger också indikationer kring bland annat progesteron, östrogen och kolesterol.

För tidigare blogginlägg som tangerar ovanstående, besök gärna hårmineralanalysen.se.

Vid pennan,

//Christin

Lämna en kommentar på ZINK-brist – en av de vanligaste mineralbristerna idag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *