Du är nu vid innehållet

Vinterns heta smoothie

Vinterns heta smoothie
Värm upp kropp och själ med denna varma, gyllene styrketår! Mango, äpple och citron i skön förening med värmande rötter och kryddor.

1 mango
2 medelstora äpplen
2 msk kokosolja
2 msk Alpha Plus Mighty Flex
1 tsk kardemumma
en rejäl bit skalad ingefära
½ citron
3,5 dl kokt vatten

Skär och mixa alla ingredienser i en blender till jämn och len konsistens. Häll upp i glas och drick långsamt.

Mango innehåller bland annat C-vitamin och betakaroten, där kroppen i sin tur förvandlar den i till A-vitamin. Sägs vara är bra för huden och stärka levern.

Äpple, och framför allt äppelskalet, innehåller flavonoider, rikligt med C-vitamin och kalium samt pektin som är bra för magen och tarmarna. Flavonoider ska ge skydd mot hjärt-kärlsjukdomar.

Citron innehåller kalium, C-vitamin, fibrer, flera mineraler, protein och kolhydrater. C-vitaminet och bioflavoniderna i citronen är särskilt nyttiga för väggarna i kroppens minsta blodkärl, kapillärerna.

Kokosolja är en mångfacetterad ingrediens som sägs ha många bra egenskaper och vara antiinflammatorisk, läkande och bjuder på meddellånga fettysror (MCFA) som är lite lättare för kroppen att absorbera och smälta.

Mighty Flex tillför extra näring och boost i form av nyponpulver, MSM, lättupptagligt kurkumin, ingefära, cayenne och C-vitamin

Kardemumma och ingefära tillhör samma familj och har liknande egenskaper som värmer kroppen och är bakteriedödande. Bra vid förkylningar och halsinfektioner och sägs även ha kramplösande verkan och kan lindra magknip, kolik och mensvärk.

 

Lämna en kommentar på Vinterns heta smoothie

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *