Du är nu vid innehållet

Victoria Silverstedts hälsohemligheter

Glamour, resor och lyxiga fester världen över i alla ära. Men Victoria är den hälsosammaste som går i ett par klackar, hon lever gott på sin daytrading och ger tillbaka till världen i sina välgörenhetsprojekt. I en exklusiv intervju med Alpha Plus avslöjar hon sina hälsohemligheter.

Victoria Silverstedts hälsohemligheter

Som ett änglalikt väsen glider Victoria in på Bank Hotel, i en perfekt outfit, makeup och hållning. Denna perfektionism är klädd i en ödmjuk ton, en respekt för sin omgivning, tacksamhet och mycket humor. En sweet girl på alla sätt och vis.

Victoria är i Stockholm på blixtvisit, för att träffa Alpha Plus och vara med i Malou i TV4. Hon bor annars i Monte Carlo sedan några år tillbaka där hon trivs som sjöjungfrun i vattnet. Även om hon älskar att hänga och jobba i Florida, Kalifornien och New York, är det hemma i Europa som hon trivs bäst.
”Jag gillar den amerikanska positiva energin där “tout est possible”, men det är en helt annan livskvalitet att bo här i Europa, säger hon och sippar på sin kopp te. Det är som om jag lever i en bubbla, jag nyper mig själv varje morgon när jag tittar ut på Medelhavet från mitt sovrumsfönster. Jag är så tacksam och känner mig lyckligt lottad”.

Från glamour till välgörenhet. För att ge tillbaka jobbar hon mycket med olika välgörenhetsprojekt och hennes hjärta klappar för djurens rättigheter men också de svaga och utsatta i samhället.
”Jag brukar åka runt i Nice med mat och sovsäckar till de som behöver”, berättar hon.
Snart går hon in i ett hemligt projekt av en mer spirituell karaktär. Hon ska vara biträdande producent och medverka i ett välgörenhetsprojekt signerat Dalai Lama The Science.
”Det är något jag aldrig har gjort förut och som kommer få mig att växa.”

Som modell har Victoria prytt all världens tidningsomslag, varit TV-värdinna i franska TF1 i 7 år och även jobbat mycket i Italien. Hon har fortfarande kvar några modellkontrakt och gör en del couture-visningar, men det är i ”daytradingen” hon har funnit både spänning, utveckling, lärdom och sitt huvudsakliga levebröd.
”Jag gillar att förvalta mina egna pengar och jag gör oftast mina affärer i telefonen, var i världen jag än är. One call away. Att få pengar att växa är viktigt för mig.”

Från skiboots till högklackat. Idag glider hon mest fram genom livet i högklackat eller sneakers, men i ungdomsåren var det pjäxor och ridstövlar som gällde för hela slanten. ”Jag åkte skidor varje dag och var i himmelriket.”
Hon har åkt skidor och tävlat sen hon var 5 år, bl a i Junior-SM och kom på 4e plats i störtloppet Super-G i Åre. Tills en spricka i axeln satt stopp för Victorias framfart och hennes mamma föreslog att hon skulle ställa upp i Fröken Sverige.
”Jag bytte bokstavligt talat spår i livet, men fick träna hemma på att gå som en katt, för att klara den riktiga catwalken.

Den sportiga och träningstokiga Victoria har numer blivit den hälsosamma Victoria med ett lagom-motto. Här delar hon med sig av sitt hälosamma jag!

Q&A

Vad är hälsa för dig?
När man har en bra och positiv attityd. Och att man får sova mycket. Om jag inte får mina 8 timmars sömn, I’m a bitch. För mig är det viktigt att hålla en bra sömnrutin. Lika viktigt som vad jag äter.

Träningsrutiner?
Jag har en bra och väldigt personlig träningsrutin, där jag lyssnar på kroppen. Ingen hårdträning för mig för min kropp mår inte bra av att träna hårt och stå 10 timmar på treadmillen. När jag tränar hårt blir jag utsliten, får ont i kroppen. Man måste lyssna på sin kropp, framförallt ju äldre man blir.

Jag ägnar mig åt pilates, yoga, hajking och tennis. Inte i någon extrem omfattning… men jag rör på mig nånting varje dag. I NY tar jag på mig ett par sneakers och går överallt. När jag är i Miami jobbar jag bara med min egen body weight, men lyfter aldrig tyngder.

I Monaco känner jag mig rätt sportig. Powerwalks, tennis, hajking i bergen. Jogging funkar inte för mina knän. Powerwalks gå rika fint. När jag var 20-30 sprang jag som en galning.

Tror inte man måste springa för att må bra, särskilt inte kvinnor 40+ sägs det… och min kropp håller med. Lyssna på kroppen, den vet precis vad som är bäst för dig. Andningen är också viktig för mig och när jag andas rätt så får jag en så härlig kick. Och huden får lyster.

Hur ser din matfilosofi ut?
Jag är ingen vegan, men äter så naturligt som jag bara kan och det jag mår bra av. Medelhavsdiet till 100%. Undviker junk food, friterat, ingen processad mat. Mycket fisk, grönsaker, frukt. Bröd ibland. Ofta havregrynsgröt på morgonen med mandelmjölk och blåbär.

Sellerijuicetrenden har jag fallit för, so yes, I’m part of the celery sect. Juicebaren i mitt hus i Monaco brukar pressa åt mig. Varje morgon dricker jag ljummet vatten med pressad citron och ingefära. Jag försöker hålla mitt immunförsvar i schack, eftersom jag reser mycket.

Treats?
Jag äter choklad varje dag och ett glas vin eller champagne här och där. Ibland dessert. Om jag behöver gå ner något i vikt, no bread. Så om man vill komma i trim snabbt, gäller inga carbs, utan en keto diet.

Brukar du göra några hälso-check-ups?
Jag gör olika hälsoanalyser, bl a blodtester och hårmineralanalys en gång om året. Kollar hormoner och alla organ. Det känns extra viktigt efter 40.

Hårmineralanalys?
Jag gjorde min senaste hårmineralanalys i NY. Då ser man tydligt vad man saknar och har överskott av. Alla saknar vi någonting och det känns skönt att få det svart på vitt. Jag har också varit på IFM-kliniken i Falun hos Peter Wilhelmsson för tester, liksom min mamma och min bror.

Vilka kosttillskott?
Jag tar mycket magnesium så jag inte blir så stel i musklerna. Probiotika och enzymer. Sedan tar jag en superprodukt från Nya Zeeland som innehåller allt och mer därtill.

Må-bra-self-care-treatments?
”Deep Tissue Massage” en gång i veckan. Promenera i naturen. Jag är uppvuxen i Norrland i Skellefteå och därefter Bollnäs, så jag mår bra av att vara i solen och i naturen. Älskar att vara nära havet, helst i Miami och Monaco. Soothing for your soul.

Bästa tips för en energy boost?
C-vitamin och guarana – en superbomb! Espresso. B-12 injektioner. D-vitamin från solen ger mig energi, värsta kicken. Det är verkligen en naturlig och automatisk vitaminkick i att vara i solen. Att vakna varje morgon i solens land är en ynnest, jag skulle aldrig kunna bo i Sverige.

Några särskilda skönhetsrutiner? Du har väldigt fin hy.
90% är vad du äter. Krämer är mindre än 10%. Du är vad du äter och det syns på din hud. Jag röker inte, det syns ju också i hyn. Jag boostar med antioxidanter och äter nyttigt. Använder ekologiska, naturliga produkter som inte innehåller så mycket kemikalier och parfymer.

Vem/vilka inspirerar dig?
Min mamma som är 70 år. Ung, vacker och fin, med positiv attityd till livet, vad som än händer. Så nyttig och hälsosam. Och Dalai Lama.

Ditt livsmotto?
What goes around comes. Religions for blondes.. haha… so easy.

3 bästa hälsotipsen!
Sömn (beauty sleep), adrenalin- och endorfinkickar från träning och rörelse och naturlig mat med rena råvaror.

 

Dags att göra en hälsokontroll för att veta vad just din kropp behöver och se om det finns några eventuella obalanser att rätta till? Här kan ni boka hårmineralanalys! 

 

Lämna en kommentar på Victoria Silverstedts hälsohemligheter

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *