Du är nu vid innehållet

Trimma dina energifabriker – mitokondierna

Många människor kämpar med lite energi idag och det är ofta du kan höra “Jag är så sliten och trött”. Det finns många faktorer som kan vara energitjuvar eller förhindra normal energiproduktion. Energiproduktionen i mitokondrier kan ofta stöta på utmaningar. Dessa utmaningar kommer ofta i kombination av två eller flera faktorer. Miljöpåverkan i form av toxiner och tungmetaller i mat, luft och vatten etc. samt ökad förbrukning i mitokondrien av näringsämnen som du kanske inte får i dig tillräckligt med genom maten. Minskad näringsupptagning på grund av en tarmdysbios, mikrobiell belastning och stress över en kort och lång tid. Allt detta och mer påverkar din energiproduktion.

Trimma dina energifabriker – mitokondierna

Hårmineralanalys och energi

Brist på mineraler gör det svårt för kroppen att upprätthålla god energiproduktion. Du kommer att lära dig hur du analyserar och vidtar åtgärder för att öka energiproduktionen från en hårmineralanalys (HMA) och vilka tungmetaller som behöver rensas ut samt vilka mineraler som behövs för att i en situation med för lite energi. Du kommer också att lära dig vilka samband som finns i förhållande till virus- och bakterieinfektioner, liksom hur stress kan påverka och förvärra allt.

Organiska syror, föroreningar och energi

Test av organiska syror och föroreningar (UMP / EPP) kan ge god information om kroppens förmåga att producera energi. Miljögifter kan effektivt blockera den energiproduktion som sker i Krebs-cykeln. Därför är det viktigt att kartlägga och eliminera dem. Ett organiskt syra- och miljontoxintest kommer att ge en översikt över brister av flera B-vitaminer, inklusive B12, status för neurotransmittorer, tarmdysbios, leverns avgiftningsförmåga, tendens till inflammation och oxidativ stress, belastning av flera miljötoxiner etc. vilka alla kan blockera en bra energiproduktion.

Både HMA- och UMP / EPP-testerna kommer med förslag på åtgärder och behandling. Naturligtvis får du bra lösningar som du direkt kan använda i din klinik.

Se till att boka denna helg för kurser med Stein Flaatrud (HMA) och Linda Rahbek UMP / EPP från Norge. Hoppas vi ses! ?

OM KURSEN

Under helgen kommer du att få lära dig hur man tolkar och förstår en hårmineralanalysrapport och vilka åtgärder som kan öka energiproduktionen. Där kan du även avläsa vilka tungmetaller som blockerar en frisk energiproduktion, samt vilka mineraler som behövs att vända ett negativt tillstånd. Vi går också igenom vilka kopplingar som görs i relation till virus- och bakterieinfektioner, samt hur stress kan påverka och förvärra kroppens tillstånd. Detta kan man avläsa med tester för organiska syror och miljögifter som även ger bra information om kroppens förmåga att producera energi.

Föreläsare: 
Stein Flaatrud är en av Norges mest kunniga hårmineralanalysterapeuter. Han har en egen klinik samt undervisar, föreläser och skriver flitigt inom flera hälsosammanhang.

Linda Rahbek (som också är författare till inlägget) är naturläkare och näringsterapeut från Norge och har specialiserat sig på födoämnesintoleranser. Hon har arbetat med egen klinik och är nu ansvarig för EU-Bioteks verksamhet.

Läs mer och anmäl dig till kursen här.

Lämna en kommentar på Trimma dina energifabriker – mitokondierna

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.