Du är nu vid innehållet

Tre anledningar att göra en hårmineralanalys

Många personer söker hjälp hos läkare och terapeuter som ibland har svårt att hitta orsakerna till varför kroppen inte fungerar optimalt. Att då välja att göra en hårmineralanalys kan ge dig flera ledtrådar och vara ett komplement till dina övriga behandlingar. En hårmineralanalys ger ett tillförlitligt svar på vilka tillskott av mineraler och andra spårämnen som behövs för att balansera upp kroppens näringsstatus.

Tre anledningar att göra en hårmineralanalys

Tre vanliga anledningar då en hårmineralanalys är ett bra val:

1. Minska hormonella besvär
Vanliga problem som ses i samhället är en kvinna med hormonella besvär. En grundorsak kan vara hög kopparhalt i förhållande till zink. Om du inte får ordning på den höga kopparhalten kan de hormonella problemen kvarstå trots behandling med andra preparat eller kroppsliga behandlingar. Magnesium har också stor betydelse vid tex PMS och menssmärtor. Om du har hög mängd kalcium i förhållande till magnesium kan det ge mer problem med smärtor vid menstruation.

2. Hitta orsaker till trötthet och utmattning
Idag finns också många trötta och utmattade personer som är en stor utmaning att hjälpa på rätt sätt. Är det en mental utbrändhet/trötthet eller en kroppslig? Beror den långvariga stressen på jobbet eller har den andra orsaker? Ofta är det komplexa orsaker som gör att en person tappar sin energi. Hur har kroppen påverkats på vägen? I en hårmineralanalys kan man se grundläggande mineralmönster som kan tyda på ett överstressat system eller att kroppen har en tendens till utmattning. Det är bland annat viktigt att natrium och kalium är i rätt förhållande till varandra och att kalcium och magnesium är likaså.

3. Upptäcka vad som ligger bakom diffusa symtom
Tungmetaller kan vara ett svårt begrepp för många. Men faktum är att dessa oftare än man tror ligger bakom många diffusa symtom som hudproblem, problem med hjärnhälsa, ledvärk osv. I en hårmineralanalys får du se belastningen av tungmetaller som kan ge dessa symtom och många fler. Du får dessutom hjälp att se om du har ett tillräckligt skydd mot tungmetaller. Sådana mineraler är selen, järn, kalcium, zink och svavel. Det är också viktigt att hitta källan till en eventuell överexponering av tungmetaller.

Så här går en hårmineralanalys till:

  1. När du beställer ett hårmineralanalys hemtest får du hem ett provtagningskit med tydliga instruktioner till din brevlåda efter 1-3 dagar.
  2. Själva provtagningen innebär att du klipper av en bit av ditt hår från bakre delen av huvudet och stoppar i kuvertet som medföljer. Om du inte har hår på huvudet, fungerar även annat kroppshår eller naglar.
  3. Testet skickar du sedan till vårt labb i USA för analysering. Adressen står på kuvertet och portot är redan betalt.
  4. Efter cirka 3 veckor får du ditt detaljerade analyssvar via e-post. Där finns din individuella biokemiska och metaboliska typ beskriven samt hela ditt testresultat med analysinstruktioner.
  5. Det ingår även ett 30 minuters personligt möte med en analysterapeut hos oss på Alpha Plus, som går igenom dina resultatsvar. Du bokar enkelt tid för uppföljning av provsvar här. Under mötet får du förslag på hur du till exempel kan förändra kosten och inta kosttillskott för att må bättre, minska din eventuella belastning av toxiner och förebygga sjukdom.

Testa du också och beställ ditt hemtest idag!

Använd hårmineralanalyser i din klinik

Jobbar du professionellt med hälsa och vill använda hårmineralanalyser som ett verktyg i din klinik? Läs mer om våra utbildningar här.