Du är nu vid innehållet

Skaparen av Bulletproof-kaffet: Därför ska du testa dina mineraler

Skaparen av Bulletproof-kaffet: Därför ska du testa dina mineraler

Wendy Myers är en amerikansk expert på mineraler och detox av tungmetaller.  Hon har skrivit ett inlägg om fördelarna med hårmineralanalys på Bulletproofbloggen som tillhör skaparen av det berömda Bulletproof-kaffet – Dave Asprey. Läs vårt utdrag av inlägget som du kan läsa i sin helhet genom att klicka HÄR.

Dave Asprey skriver: ”Många människor vet att mineraler är bra för dem, men färre människor förstår att vissa mineraler kan vara giftiga. Även så kallade bra mineralerna kan påverka dig negativt om nivåerna är i fel förhållande till varandra eller om du har svårt att göra dig av med dem. eller om du har svårt att utsöndra. Jag lärde mig detta när jag upptäckte att min kropp lagrade för mycket kvicksilver. Min erfarenhet är att det är väldigt lätt att utföra analys av hår och det kan ge stort värde om du vet hur man tolkar den.

Upptäck hela din potential

Dina fysiska och kognitiva förmågor kan optimeras med hjälp av en hårmineralanalys (HMA).

Nivåer av näringsämnen och deras inbördes förhållanden bestämmer hur väl dina celler fungerar och påverkar fysisk och kognitiv prestanda. Målet är att korrigera kroppskemin och förbättra cellfunktionen genom att använda HMA för att skapa en personlig handlingsplan.

Det är därför det är så mycket bättre att balansera biokemin på ett intelligent sätt med hjälp av hårmineralanalys. Intelligent biokemisk balansering handlar helt enkelt om att äta en näringsrik kost, tillskott av näringsämnen, detox och att undvika saker som påverkar dig negativt. De möjliga fördelarna inkluderar förbättrad kognitiv funktion, mer energi, korrigering av ämnesomsättningen (viktminskning), känslomässig stabilitet och större motståndskraft.

Vad kan en hårmineralanalys avslöja?

Hårmineralanalys är endast en screening och diagnostiserar inte sjukdom.

En korrekt tolkad håranalys kan emellertid avslöja olika mineralobalanser som indikerar en tendens till olika tillstånd. En hårmineralanalys ger en bild av din kroppskemi inklusive:

 • Tungmetalloxicitet
 • Mineralbrister och obalanser
 • Metabol typ (snabb eller långsam)
 • Binjureutmattning
 • Sköldkörtelfunktion
 • Nervsystemobalanser
 • Proteinsyntes
 • Inflammation
 • Energinivåer
 • Psykiska problem
 • Lever- & Njurstress
 • Kolhydratolerans och obalanser i blodsocker som diabetes och insulinresistens”

Är du nyfiken på att göra en hårmineralanalys?

Du kan hitta utbildade terapeuter nära dig genom att klicka HÄR. Kom ihåg att om det är något särskilt du är nyfiken på att få veta mer om ur den ovanstående listan, fråga terapeuten innan beställning om de har erfarenhet av att tolka detta ur analysen.

Wendy Myers igen: ”Vanliga orsaker till mineralobalanser

Många faktorer bidrar till mineralbrister och obalanser. Här är bara några:

Stress urlakar mineraler från kroppen, i synnerhet magnesium och zink.

Giftiga metaller och kemikalier. De kan ersätta mineraler i enzymbindningsställen och störa mineralabsorptionen.

Kroniska virus- och bakterieinfektioner är subtila stressorer på kroppen, och urlakar oss på mineraler. Många lider av tarmdysbios, borrelia och många andra kroniska infektioner.

Maten vi äter. Vår mat och jord är utarmade på mineraler, varför alla behöver näringstillskott. Hybridgrödor, raffinerade livsmedel, bekämpningsmedel, livsmedelstillsatser bidrar alla till att påverka kroppen.

Ohälsosam livsstil. Många individer får inte tillräckligt med sömn, tränar inte tillräckligt (eller för mycket) eller har andra ohälsosamma livsstilsvanor.

Varför testa mineralbalansen?

Mineraler är livets ”tändstift”. De är involverade i nästan alla enzymreaktioner i kroppen.

Utan enzymaktivitet existerar inte livet. Grunden för hälsan ligger i ett adekvat mineralintag och idealiska mineralförhållanden. Allt annat du gör för din hälsa är bra, men mineraler måste vara grunden och prioriteten. När de är balanserade och återfylls löser sig de flesta hälsofrågor som människor förgäves försöker att rätta till på andra sätt.

Hårmineralanalys visar följande näringsämnen: kalcium, magnesium, natrium, kalium, järn, koppar, mangan, zink, krom, selen samt några till. Dessa mineraler är nödvändiga för att kroppens organ och vävnader fungerar väl.

Hur man balanserar mineraler

Ta hand om din hälsa innan du blir sjuk. Ju tidigare du börjar balansera dina mineraler, desto bättre. En hårmineralanalys (du kan hitta en terapeut och beställa en egen analys här) kan ge dig en kristallkula över ditt hälsotillstånd, eftersom det kan visa obalanser i kroppskemin innan du får symtom.”

Läs inlägget från Wendy Myers i sin helhet på Bulletproofbloggen HÄR.

Lämna en kommentar på Skaparen av Bulletproof-kaffet: Därför ska du testa dina mineraler

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.