Du är nu vid innehållet

Säsongsallergi: Nu är vårsnuvan här!

Även om det bara är början av april, har vårallergierna satt fart i många delar av Sverige. I april känner man av al, alm, sälg och hassel och – tro det eller ej – men det finns något som kallas “snömögel” och det dyker upp när snön smälter. Vid töväder frigörs alltså möglet som kommer från förmultnande produkter under snön och det kan man vara känslig mot.

Säsongsallergi: Nu är vårsnuvan här!
 • Liposomal-C-vitamin-250-ml burk
  Denna produkt innehåller inga animaliska produkter

  Vegan

  Liposomal C-vitamin 250 ml

  539 kr BästsäljareAlpha Plus Liposomal C-vitamin är en emulsion med tre olika källor till C-vitamin i lättupptaglig flytande form. Innehåller kaliumaskorbat, natriumaskKöp

Vilken allergi man än har, är symtomen i stort sett de samma – klåda runt ögon och öron, ögon som bränner/svider, rinnande näsa, hosta, nysningar samt tjockhetskänsla i halsen.

Det finns dock saker man kan göra för att lindra besvären och som inte inkluderar traditionell medicin. Naturligtvis är dessa naturliga boosters delar av en livsstil och ingen “quick fix”. Med det sagt, om du börjar införliva dem som vanor dagligen, kommer du att upptäcka att dina säsongsallergier kan minska eller till och med försvinna med tiden.

4 sätt att minska säsongsallergierna naturligt

Sluta med, eller dra ned på mejeriprodukter
Mejeriprodukter har visat sig öka slemproduktionen och göra allergisymtom värre. Den större mängden slem håller kvar allergenerna i kroppen, snarare än stöter bort dem. Börja med att ersätta mjölk med t ex mandelmjölk eller kokosmjölk. Lite ekologiskt smör är ok att äta, men bara ibland.

Bonus: Du kommer förmodligen också att må bättre under matsmältningen och känna dig bättre i magen.

Ha ett stort förråd av ekologisk, lokal honung hemma
Det är viktigt att honungen kommer från lokala biodlare eftersom den då också är gjord från pollen i ditt område. Genom att äta lite per dag, kan din kropp långsamt bygga up immunitet mot dessa pollen. Lokal honung har heller inte hettats upp för att smälta sockerkristallerna inför blandning i större batcher, som ibland görs av stora honungsleverantörer, och har alla viktiga näringsämnen kvar.

Eftersom lokal honung ofta har höga fruktoshalter, ska du inte äta mer än en tesked om dagen.

Tips: Blanda din honung i gröna (eller röda)  teer som rooibos, ingefära eller yerba då de innehåller naturliga antihistaminer.

Tillskott
Det finns många tillskott som kan hjälpa vid allergiska besvär, framför allt när du tar högkvalitativa tillskott som hjälper vid näringsbrister och förstärker ditt immunförsvar. Vi rekommenderar att du tar en bra multivitamin-mineral, D-vitamin, Omega-3 och mjölksyrabakterier (probiotika). Alpha Plus har också en bra enzymkombo – Pollazym – som är väldigt populär.

Använd essentiella oljor
Vissa oljor kan hjälpa till att lindra symtomen på säsongsallergi. Eukalyptusolja i badet kan hjälpa att lugna slemhinnorna. Citron, pepparmint och lavendel kombinerat kan skapa en kraftfull, naturlig antihistamin. Massera in dessa tre oljor på dina fotsulor och sätt på dig ylle- eller bomullssockor.

Att reducera processad mat och äta mat från rena råvaror hjälper också din hälsa. Du kanske fortfarande måste ta allergimedicin, men kroppen kommer att få bättre förutsättningar att bygga upp ett kraftfullt immunförsvar.

 • Liposomal-C-vitamin-250-ml burk
  Denna produkt innehåller inga animaliska produkter

  Vegan

  Liposomal C-vitamin 250 ml

  539 kr BästsäljareAlpha Plus Liposomal C-vitamin är en emulsion med tre olika källor till C-vitamin i lättupptaglig flytande form. Innehåller kaliumaskorbat, natriumaskKöp

*Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost utan ska användas som ett komplement.