Du är nu vid innehållet

“Real Life Story”: Oskar

Efter ett liv ”in the fast lane” gick Oskar Lundegren, 30 år, rakt in i den berömda väggen. Vägen tillbaka har gått genom kinesiologi, nya insikter, lugn och ro och kosttillskott från Alpha Plus.

“Real Life Story”: Oskar

När Oskar från Halmstad förverkligade en gammal dröm var hans målsättning solklar; att hamna i White Guide med sitt nyöppnade café och bli årets kaffebar inom ett år. Score, check, yes… Cortado Coffeshop kom med i White Guide i nästkommande upplaga med betyg “Mycket god klass”, vilket är topp 5 i hela länet.

Men priset var högt och vägen dit innebar hårt arbete – och en kraschlandning. Han brann för sin uppgift och samtidigt som fanan hölls högt och energin ännu högre, så började redan här den branta backen nedåt – inne i kroppen. Oskar jobbade dygnet runt med att bygga sin dröm och det blev förstås succé från första dagen. ”Det var upp i ottan varje morgon och hämta bröd på det lokala bageriet och sedan servera den bästa frukosten och lunchen stan hade skådat. Allt med hög precision och högt ställda krav på både mig själv och personalen.”

När mörka november kom var det inte längre en dans på rosor att driva ett eget café. Oskar var utarbetad, hade rasat i vikt, fått minnessvårigheter och var allmänt frustrerad över den svåra ekonomiska situationen som uppkom. Han hoppade av och sålde sin andel. ”Arg, nedbruten och medveten om att jag nyss förlorat min dåvarande livsdröm gjorde att mina energireserver sattes in. Så jag hoppade upp på hästen igen och dagen efter jobbade jag åt ett annat företag. Och snart åt 3 företag.”

Oskar var återigen inne i det snabbt snurrande ekorrhjulet och känslorna var blandade och inkluderade vilsenhet, frustration och revanschlusta. Han ville inte halka på mållinjen och målet var att bli känd som den där duktiga smaknörden som gjorde underverk. Han tackade ja till att skapa ännu ett nytt cafékoncept åt en kedja. Parallellt med att vara platschef på en trampolinpark. Flyttade därefter till Kalmar för att öppna upp ännu en ny kaffebar som anställd av ett kafferosteri i maj 2018. ”Men min frustration gick inte över. Jag jobbade dag in och dag ut. Och det skrek inombords. Tänkte att det skulle hjälpa att byta stad och nu skulle jag få min stora revansch, för denna baren skulle bli ännu bättre, ännu en succé.”

Som grädde på moset tog Oskar ännu ett nytt jobb, denna gång som högt uppsatt chef på en koncern med 40 anställda under sig och hela Sverige som arbetsplats. Vännerna började försvinna, minnet var dåligt och han stirrade in i datorn mer än halva dygnet. Med två mobiltelefoner och dubbla emailadresser ringde och pep det konstant. ”Konstiga känslor började ta fart i kroppen. Frustration över allt som hänt tidigare, mobilen piper, någon i personalstyrkan i Örebro vill ha ett intyg, en läskmaskin i Göteborg är sönder, försäkringskassan, hinna tvätta, snabbmat, köra bil till Göteborg, frusterad över Cortadohändelsen, pling pling, ring ring, åka tåg från Örebro, snabbmat, chefen vill se resultat, nyanställningar, uppdatera Instagram, snart fylla 30 och måste skaffa en partner snart… ring, pling.”

Och där blev allt svart. Den där kvällen i Örebro på hotellrummet slog hans hjärta hårt och andningen var ytlig. Ångestkänslor och huvudvärk. Doktorn kallade det utmattningssyndrom. Men binjurarna var så utpumpade att inget i kroppen kunde längre hantera varken människor, ljud eller rörelser. ”Äntligen fattade jag kroppens desperata rop på hjälp och drog i handbromsen. Stängde av allt. Mobil, sociala medier och ingen kunde höra av sig till mig mer än min familj.”

Oskar valde att göra allt han kunde för att hitta tillbaks till sig själv, läka kroppen, bli stark och må bra. Han uppsökte en osteopat, akupunktör, sjukgymnast och gick på massage och spa. Trots yrsel tog han sig till biblioteket och letade efter böcker om hälsa. I en bok om kinesiologi lärde han sig mycket om kroppens funktioner och läste om Peter Wilhelmsson (Alpha Plus grundare, reds anm) som enligt boken behandlat människor som har lyckats återhämta sig mirakulöst bra från olika sjukdomar.

En kinesiolog i Halmstad hjälpte Oskar att kommunicera med kroppen genom att trycka på olika punkter och resultatet var en avsevärd vitamin- och mineralbrist. De kom fram till att Alpha Plus produkter skulle stärka honom bäst och kinesiologen rekommenderade Adrenal, D-vitamin, B-komplex, magnesium och Natt Plus. ”Redan två dagar efter att jag började ta dessa tillskott enligt ordination var jag plötsligt inte konstant yr längre. Jag bestämde mig för att börja träna på gym, fast bara 2 dagar i veckan. Min kost bestod mestadels av grönsaker och jag undvek gluten, alkohol och svårsmält mat.”

 

Efter en månad hade Oskar gått upp till sin standardvikt, 75 kilo. Yrseln avtog sakta, nerverna lugnade ned sig och han låg inte längre och ryckte så fort han slappnade av. Huvudvärken släppte och han började umgås med vänner igen. ”Mitt nya ordspråk blev “jag måste inget, jag behöver inget”.

Idag har Oskar försiktigt börjat jobba igen och gått tillbaka till ett jobb han alltid har uppskattat på en bensinmack, där han får erbjuda människor service, göra mat och ha kollegor som ser efter honom. ”Jag kan fortfarande få yrsel och kommer nog få leva med en ökad känslighet mot stimmiga situationer. Det fina med detta, är att jag har accepterat det och ju mer jag accepterar det, desto mer är det snarare en hjälp än något dåligt. Samspelet mellan kropp, själ och hjärna har skapat en harmoni som hjälps åt för att få mig må bra.”

Oskar understryker vikten av att lyssna på kroppens signaler och ta reda på vad den behöver, vare sig det är genom kinesiologi, en scanning eller att göra en hårmineralanalys. ”Min hälsoväg framåt är att fortsätta boosta min kropp med de tillskott den behöver, träna och utmana mig själv, umgås med vänner, skratta, meditera och andas… djupt. Jag vill vara i harmoni med kroppen och känna det stilla lugn som i sin tur ger mig en enorm styrka.”

Det lyser i hans ögon igen. Människor ler när de ser honom och han ler tillbaka. Kroppen är fysiskt starkare än den någonsin varit. ”Från att ha haft känslan att kroppen kontrollerar mig, så är vi åter i symbios och uppfyller varandras önskningar. Jag ger min kropp rätt kost, tillskott av vitaminer och den träning den behöver och kroppen låter mig få surfa, klättra och känna mig hel, stark och glad.”

Oskars framtida mål går inte längre ut på att leva för att jobba eller bevisa något för någon annan. Hans mål är att få tillbaka sin fysik och styrka till fullo. ”En fysik som tillåter mig att surfa i stora vågor, klättra i höga berg och springa milen snabbare än jag kunnat drömma om. Och innan sommaren ska jag lyckas stå på raka armar med en vertikal kropp som endast hålls upp med hjälp av armarna. Något som kräver full kroppsmedvetenhet, tillit och balans.”

Lämna en kommentar på “Real Life Story”: Oskar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *