Du är nu vid innehållet

Podcast Hälsosnack: Snabbare, starkare, friskare Del 1

Podcast Hälsosnack: Snabbare, starkare, friskare Del 1

Peter Wilhelmsson gästar Hälsosnack för att prata om sin senaste bok – Snabbare, Starkare, Friskare med Integrativ Idrottsnutrition där Peter har samlat all sin kunskap inom området näring och träning. I avsnittet pratar de om vad just integrativ idrottsnutrition är för något, Peter berättar om för- och nackdelar med olika träningsformer och varför kost är extremt viktig att tänka på för de som tränar. Sen pratar vi även om vilken plats kosttillskott, sportdrycker och superfoods har i ett aktivt liv.

Med begreppet integrativ idrottsnutrition menar Peter att man ska ta hänsyn till många olika faktorer som påverkar hälsan inklusive det mentala, andliga, känslomässiga, hur man tränar på bästa sätt både för den långsiktiga hälsan och för de mål man har t.ex att springa en mil och att man mår som allra bäst när man jobbar på flera av de här sakerna samtidigt.

Peters motivation till att skriva boken kom när han insåg att många i hans omgivning som idrottade drabbades av skador och att inställningen var att det var en naturlig följd av att ha tränat mycket och länge. Vilket det inte är! För att hålla ett helt träningsliv måste man träna rätt och ha hälsan i åtanke, även kosten spelar en stor roll för resultaten.

Lyssna på avsnittet via Libsyn

Lyssna på avsnittet via iTunes

Lämna en kommentar på Podcast Hälsosnack: Snabbare, starkare, friskare Del 1

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *