Du är nu vid innehållet

Podcast 4Health: Sanna Törsleff Berglund – Hormonella obalanser

Podcast 4Health: Sanna Törsleff Berglund – Hormonella obalanser

Lyssna på när Sanna Törsleff Berglund pratar hormoner och hormonella obalanser i podden 4Health! Anna Sparre och Sanna kommer in både på stresshormoner, könshormoner (både manliga och kvinnliga) och sköldkörteln. Dessutom pratar de om hormonmetaboliter kopplade till ämnen som östrogendominans och cancerrisk, för att bara nämna några saker. Det blir tips på allt från tillskott till livsstilsfaktorer och tester.

Sanna som är näringsterapeut och funktionsmedicinare med lång erfarenhet av att behandla hormonobalanser ser att stressen är det som oftast ställer till det. Vi lever med stress på många fler sätt idag och många har livsstilsfaktorer som de inte ens inser är en belastning på kroppen. Det kan förstås handla om det berömda livspusslet, att ha för mycket att göra och svårt att hinna med. Men även en dålig kost som orsakar svängande blodsocker eller näringsbrister, kemikalier, tankar och känslor kan belasta våra system för stresshantering. Efter stressen kommer sköldkörteln som för många är ett problemområde.

Sanna ger massor med bra tips på hur du själv kan påverka dina hormoner. Det finns nämligen flera livsstilsåtgärder som är effektiva för en bättre hormonbalans.
– Rörelse och träning
– Förhålla sig till kraven på ett annorlunda sätt
– Lugnande örter och näringsämnen
Med många fler!

1 Kommentar

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.