Du är nu vid innehållet

Podcast 4Health: Linda Rahbek – Mikrobiom och tarmfloratester

Lyssna på när Linda Rahbek pratar mikrobiom och tarmfloratester i podden 4Health! Anna Sparre och Linda gräver djupare i mikrobiomet, vad det är och vilken betydelse det har för din hälsa. Du får även veta varför du bör testa ditt mikrobiom och hur det går till.

Podcast 4Health: Linda Rahbek – Mikrobiom och tarmfloratester

I poddavsnittet får du veta mer om hur mikroorganismerna i din tarm är indelade i olika stammar, arter med mera och vilken roll deras fördelning i tarmen kan spela. Hur gynnar du de olika bakteriestammarna med olika sorters kost? Visste du till exempel att det finns stammar av E. Coli som är positiva för hjärnhälsa, eftersom de hjälper till med bildningen av serotonin? Linda berättar också om andra arter av bakterier som är speciellt nyttiga för oss, och hur du med kosten kan stimulera just dessa.

Linda berättar om hur hon använder tester av tarmfloran och hur hon arbetar med sina klienter utifrån resultatet. Vi pratar skillnader mellan traditionella avföringstester och DNA-baserade tester. Du får veta hur du gör i praktiken; hur du testar och kan upptäcka vilka bakterier du har för mycket eller för lite av. Och inte minst – hur kan du återuppbygga din tarmflora och din tarmhälsa?

GÅ EN UTBILDNING MED LINDA RAHBEK I MIKROBIOMTESTNING

Mikrobiomet spelar roll för i princip alla aspekter av vår hälsa. Vill du kunna ha möjligheten att erbjuda dina klienter att testa sitt mikrobiom? Linda kommer den 01 feb till Stockholm för en certifieringskurs i mikrobiomtester för dig som arbetar professionellt med hälsa. Under kursen får du:

– Verktyg, kunskap och behandlingsmallar för att balansera mikrobiomet.

– Du lär dig också att läsa och tolka testresultatet.

– Vid slutet av dagen görs ett svarstest som lämnas in för godkännande och därefter får du ett certifieringsbevis för testtagningen.

Läs mer om kursen och anmäl dig HÄR.

FÖR VEM ÄR KURSEN?

Näringsterapeuter, kroppsterapeuter, hälsokostpersonal och övriga som arbetar med hälsa, viss förkunskap krävs i näringslära och basmedicin.

Behörighetskrav: Basmedicin, närings- och cellära via ForumAcademia eller förkunskaper som bedöms som likvärdiga. Är du osäker vänligen kontakta oss på utbildning@alpha-plus.se.

Lämna en kommentar på Podcast 4Health: Linda Rahbek – Mikrobiom och tarmfloratester

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *