Du är nu vid innehållet

Podcast 4Health: Dr Michael Ash – Mikrobiota / tarmflora, immunsystemet och hjärnan

Podcast 4Health:  Dr Michael Ash – Mikrobiota / tarmflora, immunsystemet och hjärnan

I podcasten 4Health med Anna Sparre, har Anna gjort en mycket spännande intervju med Michael Ash om mikrobiota / tarmflora, immunsystemet och hjärnan. Så här beskriver Anna avsnittet på sin hemsida, 4health.se:
“Spännande!! Funktionsmedicinaren Dr Michael Ash har spetskompetens när det gäller kopplingen mellan ditt immunförsvar och din tarmflora.

Idag pratar vi bland annat om mikrobiomets koppling till hjärnan, immunsystemet och inflammation. Du får också konkreta tips på hur du förbättrar din tarmflora. Hur kan ett äpple vara mer effektivt än antiinflammatoriska läkemedel? Varför är våra förädlade grönsaker sämre för immunsystemet än ursprungliga?

Vad betyder ordet mikrobiota? Vad är egentligen gut-brain axis och hur kommunicerar hjärnan och dina tarmar? Hur kan bakterierna i din tarm påverka ditt beteende och humör? Hur påverkas hjärnan och tarmen av stress?

Kan man egentligen förändra sin tarmflora och hur gör man i så fall?”

Dr Michael Ash kommer att hålla en kurs i Alpha Plus regi den 22-23 april 2017 i Stockholm på det här ämnet. Det kommer att bli både teori och praktik. Michael Ash är forskare men har också haft många patienter på din framgångsrika klinik i England. Har ger konkret information som du kan börja tillämpa i din praktik!
Har du inte redan anmält dig eller vill läsa mer kan du gå in här: Kurs mikrobiom, immunförsvar och gut-brain.

Lämna en kommentar på Podcast 4Health: Dr Michael Ash – Mikrobiota / tarmflora, immunsystemet och hjärnan

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *