Du är nu vid innehållet

Nyttighet som ger glädje – den nyttiga morotskakan

Den tredje februari är det morotskakans dag! Dagen till ära, delar vi ett recept på morotskaka som både är nyttigt och dessutom bra för tarmfloran!

Nyttighet som ger glädje – den nyttiga morotskakan

Så här gör du:

  1. Lägg 5 dl blötlagda (några timmar) cashewnötter, 2 msk kokosolja, en knapp dl honung, 2 msk citron och lite vatten i en mixer. Kör tills det blir en sammetslen fluffig frosting.
  2. Hacka eller riv 3 morötter och blanda med 2,5 dl dadlar, 3,5 dl havremjöl, 1 dl riven kokos och 1 msk ceylonkanel.
  3. Mixa allt till en kladdig deg och tryck ut halva morotsdegen i en form och sprid ut 1/3 av frostingen ovanpå. In i frysen.
  4. När kakan blivit tillräckligt kall tar du ut den och gör exakt samma sak en gång till: tryck ut resten av morotsdegen och avsluta med frostingen på toppen. På så vis får du en fantastiskt morotsskapelse i två lager.

Ät kakan långsamt och njut för det är den värd 🙂