Du är nu vid innehållet

Nu vill jag inspirera fler ungdomar att tänka på hälsan

Ingen lyssnade på mig, och ingen visste inte varför jag inte gick upp i vikt. När jag kom till Christina blev jag tagen på allvar och fann lösningar på min ohälsa, säger Sofia. Christina Sjöqvist från Må Bra Kliniken i Trelleborg, kunnig näringsterapeut och funktionsmedicinare, har hjälpt Sofia till högre livskvalitet.

 

Nu vill jag inspirera fler ungdomar att tänka på hälsan

Christina Sjökvist arbetar som näringsterapeut och med hårmineralanalyser. ”Jag kommer ihåg första gången, för mer än 18 år sedan, när jag beställde en hårmineralanalys till mig själv, hur förvånad jag blev av att den så i detalj kunde pricka in mina obalanser. Då bestämde jag mig för att detta var något jag ville erbjuda mina kunder för att kunna hjälpa dem att må ännu bättre. Jag har gjort hundratals av hårmineralanalyser under årens lopp och det är lika fascinerande varenda gång. Att göra en hårmineralanalys är ett otroligt bra sätt att komma vidare i sin läkning.”

“Sofia kom till mig första gången när hon var 18 år, då var hon alldeles för smal för sin längd på 179 cm. Hon såg ut som en sticka och mådde oerhört dåligt. Det första intrycket jag fick av henne var att hon troligen hade anorexia, men det visade sig att så inte var fallet.” Sofia berättar: ”Jag blev bara sämre och sämre och ingen inom sjukvården lyssnade på mig och ingen visste varför jag inte gick upp i vikt. ’Du har kanske IBS’ sa de. När jag kom till Christina lyssnade hon och jag fick wow-känslan av att någon tar mig på allvar’”.

Rensa i kosten

Under tiden som kunden får vänta på analyssvaret brukar Christina hjälpa kunden att äta en renande kost, göra en detox och förbättra deras pH-balans i kroppen. “Det första vi gjorde för Sofia var att göra ett överkänslighetstest för mat, vilket visade vilka livsmedel hon behövde undvika för att läka tarmen. Efter någon månad kom jag med förslaget att vi borde göra en hårmineralanalys för att komma vidare med läkningen.”

Redo för en analys

Sofia berättar: ”Jag förstod inte så mycket av analyssvaret, men Christina berättade att jag hade väldigt mycket kvicksilver i mig. Jag kunde inte för mitt liv förstå hur jag fått in detta i kroppen. Men när vi började fundera kring när mina problem började så var det i samband med att jag fick min svininfluensaspruta och strax efter så fick jag dessutom ett helt gäng med vaccinationer för vi skulle på semester till Thailand, man ville ju vara helgarderad. Det var nog här alla problem började. Jag lärde mig mer och mer om läckande tarm och hur kvicksilver påverkar tarmen.”

Sofia berättar vidare: ”Efter detta åt jag dessa kosttillskott som hörde till analysen. Jag kände att något började hända i kroppen. Efter att jag hade gjort ca 3 analyser under 1 års tid kunde jag se att kvicksilverstaplarna gick ner och jag kände mig bättre. Nu är det ca 3 år sedan jag gjorde min första analys och jag gör dem fortfarande för det är spännande att se hur det förändras i kroppen.”

Stödja kroppen

När Sofias tarm var bättre började vi fokusera på att stödja hennes endokrina system; binjurar, sköldkörtel och det hormonella, vilket speglades i analysen. Sofias fantastiska hälsoresa och läkning har nu motiverat henne att själv satsa på att jobba med något inom hälsa och första steget är att läsa basmedicin vilket hon nu håller på med. Hon berättar: ”Jag har lärt mig så mycket av min hälsoresa och med Christinas hjälp som har varit ovärderlig. Jag vet att det finns så många ungdomar och andra som mår dåligt och dessa vill jag inspirera dem att tänka mer på hälsan. Jag har ett instagramkonto där delar jag med mig av mat och tankar om hälsa.” Hon berättade för mig att hon är oerhört tacksam för att hon gjorde sin första hårmineralanalys.

Hårmineralanalys – vad är det?

– Man skulle kunna tro att en hårmineralanalys är en analys

som berättar sanningen om din hårkvalitét. Så är det inte,

istället får du reda på kroppens närings- och mineralstatus

under de senaste månaderna.

– Hår innehåller alla typer av mineraler som finns i kroppen.

Det återspeglar också hur stor mängd av dessa element

som finns i kroppsvävnaden.

– Resultatet från en analys ger en bild av kroppens invärtes

miljö. Med hjälp av denna information kan vi få veta en hel

del om bland annat ämnesomsättningen. Med en analys går

det att bland annat att se insulinkänslighet, hur påverkad

kroppen är av stress och hur snabbt eller långsamt energi

omsätts. Här ser man kroppens näringsmässiga status

och kan även se hur effektivt den arbetar med olika

näringsämnen.

 

Vill du veta mer om hårmineralanalyser eller hitta någon som är certifierad inom hårmineralanalyser nära dig? Välkommen in på: Hårmineralanalysen.se

Lämna en kommentar på Nu vill jag inspirera fler ungdomar att tänka på hälsan

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *