Du är nu vid innehållet

Mikrobiomtest ger svar om hälsan

Allt vi gör påverkar vårt mikrobiom, våra vänner, bakterierna i tarmarna. Ett balanserat mikrobiom är avgörande för att vår kropp ska fungera optimalt. Forskningen hittar fortfarande nya samband mellan hälsa – sjukdom och våra bakterier. I en värld av konserveringsmedel i livsmedel, klor i dricksvatten, droger, stress och mycket mer påverkas vårt mikrobiom negativt, det blir mer och mer relevant och viktigt att identifiera bakterierna så att vi kan erbjuda rätt stimuli och skapa balans.

Mikrobiomtest ger svar om hälsan

BIOTEK:s nya mikrobiomtest är ett verktyg att hjälpa dina kunder. Testet ger en översikt och sammanställning av ditt mikrobiom som är bakterierna i tarmen. Eftersom mikrobiomet är nyckeln till stor del av vår hälsa får man här en fantastik möjlighet att förstå och se obalanser och därmed hitta ”nycklar” som hjälper att läka och balansera människor med ohälsa.

Mikrobiomtest kompletterar en Hårmineralanalys
Mikrobiomtestet är är ett fantastiskt komplement till en hårmineralanalys (HMA). Antingen om kunden har problem med mage/tarm eller att du ser i HMA-analysen att immunförsvaret är nedsatt eller PH-värdet är i obalans. Det är också andvändbart när HMA-analysen visar att det finns stress i kroppens system med ett obalanserat förhållande mellan tex zink/koppar, natrium/kalium eller kalcium/magnesium. Ett exempel kan vara trötta eller utbrända klienter som ligger lågt i natrium och kalium, som har ofta en obalanserad flora med stora mag/tarmproblem. Då föreligger det ofta ett intag av dåliga kolhydrater för att få upp energin i kroppen.

Tekniken bakom mikrobiomtestet
Testet är baserat på molekylär DNA-teknik då 95% av de vänliga anaeroba mikroorganismerna enbart behöver lite eller inget syre Via ett enkelt avföringsprov kan man nu identifiera och mängd bestämma mikroorganismer/organismer.

Du får sen ett lättolkat analysssvar, där de identifierade bakterierna anges i ökade nivåer, normalnivåer eller i reducerade nivåer eller att de ej kan påträffas. Du kan lätt gå igenom svaret med din kund då upplägget på analysen är lätta att tyda och ger enkla förklaringar för din kund.

Lämna en kommentar på Mikrobiomtest ger svar om hälsan

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *