Du är nu vid innehållet

Mer energi – mindre stress

Vi känner oss alla stressade emellanåt. När du funderar över om du stressat för mycket kan en hårmineralanalys visa vägen till återhämtning.

Mer energi – mindre stress

Om du känner att du inte har den energin du vill ha behöver du sätta dig ner och reflektera över ditt liv:

  1. Hur ser mina dagar ut? Vad behöver jag förändra i mitt liv och vad kan jag förändra?
  2. Hur ser ditt näringsintag ut? Är din kost tillräcklig för att du ska orka med ditt liv och ge dig rätt näring?
  3. Sover du tillräckligt många timmar och har du en bra sömn, eller vaknar du flera gånger per natt och ligger och tänker på vad du ska göra eller borde ha gjort?

Olika symtom på låg energi kan vara varierande som;

Om du går för länge med dessa symtom kan du hamna i ”din återvändsgränd” och det blir tvärstopp med en utbrändhetsdiagnos.

Glädjande nyheter är att det finns ”Hjälp till självhjälp”- testa dessa fem steg:

  1. Gör en hårmineralanalys som visar din mineralstatus. Därefter får du ett skräddarsytt program och din egna unika näringsbalansering för att uppnå balans som också ger kroppen en chans att motverka trötthet. Den viktiga balansen tex mellan kalcium/magnesium, natrium/kalium och koppar/zink kan vara rubbad. Av stress, dålig kost, kopparledningar till dricksvatten, träning mm. Har du för mycket kalcium i förhållande till magnesium och dessutom låga värden av natrium och kalium kan du känna dig stel i lederna, känna dig deprimerad, få kramper i musklerna, sova dåligt med mera. Lågt magnesium kan öka din känslighet för ljud och ljus.
  2. Ladda ner en app med mindfulness. Börja att ge dig 10 minuter per dag för att landa här och nu.
  3. Börja att jogga eller promenera 3 ggr per vecka eller andra aktiviteter som just du tycker om. Se till att du får dagsljus varje dag.
  4. Ta bort onödiga saker ur ditt livsschema.
  5. Tänk på det blå ljuset från datorer, mobiler och tv. Ingen användning av denna elektronik en timme innan sängdags för dig som sover dåligt.

*Kosttillskott är inte en ersättning för en varierad kost. Kosttillskott är inte ett läkemedel.