Du är nu vid innehållet

Må bättre genom att se till helheten

Må bättre genom att se till helheten

Om jag som HRV-tänare gör en mätning på dig och ser att du har en felaktig andning och ett stressat nervsystem. Då ger jag dig andningsövningar så du andas in rätt mängd syre och ut koldioxid ur ditt system. När du andas rätt får hjärtat lättare att utföra sitt arbete och ditt nervsystem blir avslappnat. Då skickar hjärnan lättare sina signaler till rätt plats i hjärnan så du kan tänka logiskt och kreativt istället för att de skickas till Amygdala så du reagerar med invanda gamla känslor. Och mer syre blir tillgängligt för kroppens alla celler. Du blir kanske lite trevligare mot din omgivning.

Så i den komplementärmedicinska världen finns det flera sätt att uppnå liknande resultat i din kropp och knopp. Om du då har möjlighet att kombinera olika metoder uppnår du snabbare och bättre resultat. Därför är det konstigt att man inom sjukvården främst bara får prata med en läkare, bli undersökt genom att bli stucken av en nål eller med röntgen. Du får oftast ditt testresultat via brev eller telefon och din behandling blir allt för ofta bara ett läkemedel. Våga stå på dig och be om kompletterande behandlingsalternativ när du är hos din läkare som t.ex. stresshantering, mediyoga, träff med dietist eller fysisk aktivitet på recept. Ju mer du gör för att förbättra din egna hälsa ju bättre kommer du må på sikt.
Du har även rätt att kräva av din läkare att du först vill testa att få naturläkemedel som behandling. Om din läkare vägrar eller inte har gått den (tyvärr valbara utbildnigen) så BYT LÄKARE.
Läs mer HÄR.

Tyvärr är inställningen till vitaminer och mineraler inom vården väldigt negativ trots att de själva både tar labbtester för vissa och skriver ut D-vitamin, B12, folsyra, järn och kalcium. Om du tar tillskott och får negativa kommentarer om dem, får höra att de inte hjälper eller inte är vetenskapligt bevisat. Be då din läkare titta på denna länken till EU´s sida där man har samlat in vetenskapligt bevisade hälsopåståenden gällande olika näringsämnen. Dessa gäller i ALLA medlemsländer sedan några år tillbaka , läs mer HÄR.

Känner du att du inte får gehör eller hjälp, så är du alltid hjärtligt välkommen till oss inom komplementärmedicinen.

Ta hand om dig!

//Anna

Lämna en kommentar på Må bättre genom att se till helheten

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *