Du är nu vid innehållet

Lindra huvudvärken naturligt

Många med huvudvärk eller migrän söker sig till naturliga kurer då de vill undvika starka mediciner.

Huvudvärk definieras som en kontinuerlig smärta i huvudet, vare sig det är kronisk spänningshuvudvärk orsakad av muskelsammandragningar eller fullskalig migrän. Migrän är en pulserande, bultande smärta som kan vara i ett par timmar till flera dagar. Den kan orsakas av känslighet mot ljus eller ljud och kan komma med illamående och kräkningar.

Lindra huvudvärken naturligt
 • Denna produkt innehåller inga animaliska produkter

  Vegan

  Magnesium Synergi 180 kap

  329 kr BästsäljareAlpha Plus Magnesium Synergi är vegetabiliska kapslar med magnesium och B6-vitamin som är en synergist till magnesium. Magnesium bidrar till att minskKöp
 • B-komplex Time Release 90 tab burk
  Denna produkt innehåller inga animaliska produkter

  Vegan

  B-komplex Time Release 90 tab

  217 kr BästsäljareAlpha Plus B-Komplex innehåller B-vitaminer och C-vitamin. Folsyra, B6-vitamin, B12-vitamin och biotin bidrar till normal psykologisk funktion. TiaminKöp
 • Denna produkt innehåller inga animaliska produkter

  Vegan

  Hair Nutrition 90 kap

  253 kr BästsäljareAlpha Plus Hair Nutrition är sammansatt för hår, hud och naglar. Innehåller noga utvalda B-vitaminer kombinerat med bland annat biotin, zink, C-vitamiKöp

Bortsett från receptfria eller receptbelagda mediciner, finns ett antal naturliga huvudvärksmedel som studier visat vara effektiva.

B-vitaminer
Forskare på Griffith University i Brisbane Australien, studerade 52 personer som diagnosticerats med migrän. De delades in i två grupper där ena fick en daglig B-vitamindos på 25 mg B6, 2 mg folsyra (vitamin B9), och 400 µg B12. Den andra gruppen fick placebo. Efter 6 månader hade de svårigheter som följer med migrän, minskat från 60 till 30 %. Ingen minskning rapporterades i placebogruppen.

Kajennpeppar
Den kraftfulla ingrediensen capsaicin i Kajennpeppar, är känd för sin förmåga att dämpa smärta och inflammation. I en studie publicerad i Clinical Journal of Pain, noterade forskarna att capsaicin hämmar Substans P, en substans som hjälper till att skicka ut smärtsignaler. Substans P är en del av det som som skapar smärtkänslor och capsaicin hjälper till att ta bort smärtsubstansen. Forskarna såg att när man applicerade capsaicin i näsborrarna, minskade deltagarnas huvudvärk medan de som fick placebo inte fick lindring.

Glutenfri kost
I sökandet efter naturliga medel mot huvudvärk, har forskare diskuterat huruvida det finn en koppling mellan migrän och gluten i vete, råg, korn och havre. Gluten är en proteinliknande substans som ger degen i bakverk dess elastiska konsistens. I en studie, publicerad i Neurology, såg man att personer med migrän som övergick till glutenfri kost, upplevde lindring i 9 av 10 fall. Detta ledde forskarna till slutsatsen att glutenfri kost kan leda till lindring av migrän.

Läs mer om att leva glutenfritt på glutenspecialisten.se.

Magnesium
I olika studier har man sett att personer med migrän har låga koncentrationer av magnesium i kroppen. I en tysk studie på 81 migränpatienter publicerad i journalen Cephalalgia, reducerades både längden och intensiteten på migränattackerna hos 42 % av patienterna som fick magnesiumtillskott. Patienterna kunde också minska intaget av smärtstillande medicin för att kontrollera anfallen.

Naturliga huvudvärksmedel kan vara ett bra första skydd mot huvudvärk och migrän. De kan också hjälpa till att undvika starka smärtstillande läkemedel som ofta har negativa sidoeffekter.

Översatt från PROLOG

 • Tjej 100 tab

  199 kr BästsäljareAlpha Plus Tjej innehåller utvalda vitaminer och mineral för aktiva tjejer i fertil ålder. Zink bidrar till att bibehålla normala naglar och hår. ZinkKöp

*Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost utan ska användas som ett komplement.