Du är nu vid innehållet

Höstens tre bästa kosttillskott för immunförsvaret

Plötsligt tog vi fram den lite varmare höstjackan och stövlarna åkte på. Hösten är här för att stanna, liksom en lite kyligare luft vilket också innebär en förändringstid för immunsystemet. Dags att förbereda ditt starka höst-jag!

Höstens tre bästa kosttillskott för immunförsvaret

När ett säsongskifte är i luften sker även en förändring av pollenhalten och andra allergener som kan trigga igång vårt immunsystem. Dessa allergener kan irritera bl a lungorna och näspassagen, vilket gör att man är mer sårbar för förkylning eller virus.

För att upprätthålla en optimal hälsa under dessa årstidsväxlingar gäller det att inte bli uttorkad och därmed fylla på vattendepåerna, se till att få 7–9 timmars sömn klockar om natten, minska stressnivån och tvätta händerna ofta. Men det finns ytterligare en viktig bit av detta immunförstärkande pussel: kosttillskott. Det kan vara värdefullt att boosta kroppen med immunförstärkande näringsämnen för att hålla sig pigg och frisk.

Har du berett plats i garderoben för höstkläderna? Det vara vara bra att göra samma sak med dina vitaminer. Så gör lite plats i ditt medicinskåp för nya tillskott och här är några exempel på vad du kan ställa på hyllan.

C-More eller more C
Om det första du gör när du börjar känna dig krasslig är att köpa apelsiner och andra C-vitaminrika citrusfrukter och streama filmer och serier, så är du förmodligen inte förvånad över att det första tillskottet på listan är C-vitamin. En evig supervitamin som hjälper till att stödja cellfunktionen i immunsystemet.

C-vitamin bidrar bland annat till immunsystemets normala funktion, till att skydda cellerna mot oxidativ stress, till att minska trötthet och utmattning samt till nervsystemets normala funktion.

Alpha Plus C-vitamin innehåller hela 1000 mg C-vitamin och ytterligre ett plus är att tabletterna har en ”time release”-funktion. Fördelen med detta är att det aktiva innehållet frigörs långsamt (6–8 timmar) i matsmältningssystemet och koncentrationen i blodet blir då jämnare över tid.

En superstar för ett superförsvar:  mjölksyrabakterier
Du kanske undrar vad mjölksyrabakterier har att göra med ditt immunsystem (är det inte bara för tarmhälsa?), men ditt mikrobiom kan faktiskt ha en större inverkan på din totala hälsa än du kanske tror. Och det är där Alpha Plus UltraFlora Plus kommer in.

Lactobacillus acidophilus, har rykte om sig att kunna förknippas med god hälsa under årstidsväxlingarna. Över 60 studier har nämligen visat att L. acidophilus stöder ett starkt immunsvar och kan påverka eventuella andningsbesvär positivt när årstiderna byter skepnad. Det är en win-win för ditt matsmältningssystem och för ditt näsa-hals-lungsystem.

Vitlök
Vitlök innehåller det verksamma ämnet allicin.

Vitlök är en urgammal asiatisk kulturväxt med trolig härstamning från sydvästra Asien, känd i Egypten i över 6 000 år och lär ha odlats i Sverige redan under Vikingatiden. Forskning på vitlökens goda egenskaper har pågått sedan mitten av 1800-talet.

Vitlök Plus innehåller ett koncentrat av vitlök, kombinerat med grapefrukt-kärnextrakt och rosmarin.

*Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost utan ska användas som ett komplement.