Du är nu vid innehållet

Höstboost! 3 goda skäl till att göra en hårmineralanalys

Den vackra hösten är här med sin krispiga luft, färgrika, fallande löv och många koppar te. Men är det också full fart på livets alla fronter? Det är just då vi behöver ta hand om oss lite extra mycket och bygga upp en balans i kroppen som håller hela vägen fram till jul. Hur då? Att göra en hårmineralanalys kan då vara det första bästa steget, för att ta reda på vad just din kropp behöver.

Höstboost! 3 goda skäl till att göra en hårmineralanalys

1. LEVER DU ETT STRESSIGT LIV?
Kommer höstens stress smygande? Från jobbet? Livspusslet med familjen? Dagis och skolan? Träning och maten kanske? Helt plötsligt är man mitt i sin livskarusell. Känns det igen?

Stress frigör kortisol som är ett stresshormon. Pulsen ökar och du kan till en börja känna ett flow. Om du ofta har påslag av kortisol kommer kan det uppstå obalans i hormonflödet. Resultatet kan bli att kortisolnivån ligger för högt på kvällen och det kan bli svårt att sova.

Tänk också på att inte äta för sent på kvällen.Andra saker som kan påverka din sömn är din mobil, dator och tv. Låt hjärnan vila 1-2 timmar innan sängdags om du har sömnsvårigheter.

I en hårmineralanalys kan man tydligt se nivåerna av mineraler som t ex magnesium som hjälper kroppen att hantera stress bättre.Magnesium är också en viktig mineral i många biologiska processer i kroppen. Magnesiumrbist kan ge muskelkramp och krypningar i benen. Det kan också vara av godo vid högt blodtryck.


2. HAR DU DÅLIGT IMMUNFÖRSVAR OCH BLIR LÄTT SJUK?
Vi närmar oss höstens infektioner som ofta samlas i skolan och på arbetsplatsen. Att ha en balans mellan sina mineraler ger ett bättre immunförsvar. Och om du har ett väl fungerande immunförsvar finns det goda chanser att du klarar dig från att bli smittad. T ex ska zink och koppar vara i balans så att kroppen kan hantera virus och bakterier omkring oss.

Hela familjen kan vara förtjänt av att göra varsin hårmineralanalys, för att bättre kunna detektera eventuella obalanser och kunna bygga upp ett starkt immunförsvar.


3. TRÄNAR DU?
Oavsett om du tränar mycket, lite eller mittemellan så är A och O återhämtning. Och för bästa återhämtning av din träning, som kan vara spinning, yoga, löpning, gym mm, behöver din kropp vara i balans med bra mineralervärden.

Även om du inte är en elitidrottare behöver din kropp samma möjlighet till näring och behovet av kalcium, magnesium, natrium, kalium, zink, koppar, mangan och järn ökar vid träning, förutom vitaminer. När vi svettas försvinner ofta magnesium, zink och salter som natrium och kalium.

Även om vi har en bra kost kan den tyvärr vara bristfällig i näringsinnehållet. De finns många studier som visar att innehållet av vitaminer och mineraler är lägre i dagens kost p g a snabbare sätt att odla grödor, utarmade jordar, besprutning mm. Därmed kan kroppen behöva lite extra näring i form av kosttillskott om den känner sig i underläge. Och det kan en hårmineralanalys visa.


So, get balanced! Här kan du läsa mer om hårmineralanalyser och hitta en terapeut nära dig! 

Har du några specifika frågor, ta gärna kontakt med Marie Svalberg här på Alpha Plus.

 

Lämna en kommentar på Höstboost! 3 goda skäl till att göra en hårmineralanalys

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *