Du är nu vid innehållet

Hitta balans i livet

Anledningarna till varför man vill skaffa sig en mer hälsosam livsstil kan vara många. Att välja sundare vanor kan vara den bästa investeringen du kan göra för både kropp och själ. Fördelarna med en hälsosam vardag är många och kan ge dig mer energi, minska stress och hålla dig frisk. Ibland kan det kännas svårt att komma igång, men kom ihåg att du inte behöver förändra dina vanor helt och hållet med en gång. Det viktigaste är att du hittar en form av träning som passar dig och känns kul. Här är några tips för dig som vill komma igång för att hitta balans och glädje i vardagen.

Hitta balans i livet

Hitta balansen
Strikta dieter och tuffa träningsprogram kan vara svåra att upprätthålla i längden. Prova i stället att få in mer motion i vardagen på ett naturligt sätt och ändra några av dina matvanor till att börja med. En sådan vana skulle kunna vara att börja dagen med en välbalanserad frukost och en promenad. Det ger dig dels mer energi, dels sänker det nivån av stresshormonet kortisol. Ofta handlar det om att du måste bli medveten om vilka val du gör och vad som får dig att må bra. Det behöver inte vara så svårt att komma igång. Sätt rimliga mål och var snäll mot dig själv.

Hälsosam kost
Har du bestämt dig för en hälsosam nystart? Då kanske du har börjat att fundera på dina matvanor. Att hålla en sund vikt handlar mycket mer om att äta god varierad kost i lagom mängd än att gå på ohållbara dieter. Och hoppa inte över mellanmålet som håller dig mätt mellan måltiderna. Försök hitta hälsosamma alternativ som passar dig.

Om du har behov av att gå ner i vikt har vi ett brett sortiment av produkter som kan vara en hjälp på vägen.

Finn glädjen i att röra dig
All form av fysisk aktivitet är bra för din hälsa och gör kroppen starkare. Att få in mer träning i vardagen behöver inte betyda flera tuffa träningspass i veckan. Det kan också vara att välja trapporna i stället för hissen eller att ta en långpromenad varje helg. Kanske är det dags att prova på någon ny sport som du är nyfiken på?

Kom ihåg att varje liten förändring kan göra stor skillnad för ditt välmående. Hitta ett sätt som fungerar för dig!

Guide – 4 steg till balans i livet

1. Gör en hälsoplan
Hur mår du i dag? Vilket är ditt mål? Och vilka förändringar behöver du göra för att ta dig dit? Sätt upp tydliga och realistiska mål och delmål. Då blir det lättare att ta sig dit. Ta gärna med dig någon i familjen eller en god vän på din nya hälsoresa. Tillsammans blir man starkare och det är lättare att peppa varandra.

2. Gör små förändringar
Är målet att promenera 45 minuter varje dag eller att simma en gång i veckan? Mindre förändringar är ofta lättare att ta sig an och göra till en vana. Sätt inte upp ouppnåeliga mål från början. Börja i lagom takt och öka successivt.

3. Belöna dig själv
Glöm inte bort att fira när du når dina delmål. Bestäm dig i förväg vad dina belöningar ska vara. Kanske en spa-dag, en fin ansiktskräm eller något annat du gått och längtat efter.

4. Ge inte upp
Ibland blir det inte som man tänkt sig. Men ge inte upp om du av någon anledning behöver avbryta. Sätt upp nya mål och försök igen. Nästa gång går det bra.

*Kosttillskott är inte en ersättning för en varierad kost. Kosttillskott är inte ett läkemedel.