Du är nu vid innehållet

”Hårmineralanalysen gav mig superkoll på min hälsa!”

Maya Nestorov är hälso- och livsstilsbloggaren som lever som hon lär och inspirerar den unga generationen till bättre hälsa på alla plan. Hon jobbar aktivt med balansera sin egen hälsa med bl.a. hälsosam kost, personlig utveckling och spiritualitet samt en liten dos av skönhet. Nu har hon gjort sin första hårmineralanalys. Här skriver hon själv om sina reflektioner!

”Hårmineralanalysen gav mig superkoll på min hälsa!”

”För första gången i mitt liv har jag provat på att göra en hårmineralanalys. Det var otroligt intressant och jag har länge velat göra en analys för att se hur det står till i min kropp med spårämnen, mineraler och tungmetaller.”

Vad är då en hårmineralanalys och varför gjorde jag den?
”En hårmineralanalys är, precis som det låter, en analys där man tar prover utifrån håret för att fastställa kroppens inre miljö och tillstånd. Man kan alltså få reda på kroppens näringsmässiga status t ex vilken balans man har mellan mineraler och vitaminer. Vad jag behöver boosta kroppen med och vad jag inte behöver mer av.”

Hur gick det till?
”Jag fick träffa terapeuten Åsa Bergander, som är utbildad av Alpha Plus och är en av flera terapeuter runtom i Sverige, som utför marknadens ledande och bästa hårmineralanalys. Åsa klippte hårprover från olika ställen i mitt bakhuvud, men det var inte så farligt som det låter. Jag offrar gärna lite hår för att få redan på vad jag behöver äta och därmed förbättra min hälsa. Det har ju varit ganska mycket för mig på många plan under en tid och då behöver kroppen boosta med ännu mera mineraler/vitaminer.

För att göra provet behövde hon ca 1 msk hår från mig och då ska det vara hårbiten som sitter närmast mitt huvud. När hårprovet var taget la hon ner håret i ett litet kuvert med mina uppgifter på för att sedan skicka kuvertet till det renommerade och ledande proffslabbet i USA (Trace Elements) där analysen görs.”

Provsvar och uppföljning
”Svaret kom inom ett par veckor och då träffade jag Åsa igen för en uppföljning. Jag har ju hållit på att “detoxa” och boosta min kropp i några år nu så jag hoppades givetvis på bra resultat. Analysen visade i diagram exakt hur tex alla mineraler stod i proportion till varandra. Mina provsvar var kanske inte 100% vad jag hade önskat mig, men det var mycket bra enligt Åsa. Det är tydligen mycket vanligt att människor är i extrema obalanser i kroppen och jag var inte i riskzonen på något sätt. Många har höga halter av tungmetaller som är en av de största bovarna i kroppen.

I mitt fall hade jag höga halter av kvicksilver, vilken är väldigt vanligt tydligen och denna tungmetall ligger och stör mitt upptag av olika mineraler. Mitt immunförsvar blir påverkat och det gillade jag inte, så jag tänker ta reda på hur jag kan bli av med kvicksilvret illa kvickt;). Jag hade även små mängder av arsenik och det är troligtvis från kinesiskt ris, som jag ett tag överkonsumerade genom att äta riskakor varje dag. Bättre att köpa ris från Italien tydligen om man vill äta ris överhuvudtaget. Tycker man att riskakor är ett bra alternativ till snacks finns det faktiskt bovetekakor som är minst lika bra.”

Mätbara obalanser
”Mina obalanser kring mineraler och spårämnen, som jag fick reda på genom analysen, hade jag en lite aning om redan. Jag hade bl a en obalans mellan zink/koppar och kalcium/magnesium. Efter nästa två år av rensande och boostade av kroppen har jag lärt känna den mycket väl och är lyhörd för signaler som den ger mig. Jag är ju dessutom en hälsonörd, som söker svaren om mig själv och provar nya saker för att ge mig själv och min kropp läkning så fort jag känner att något inte står rätt till. Jag lyssnar noga på den helt enkelt.”

 Kosttillskott och nästa steg
”Jag tycker att en hårmineralanalys är ett fantastiskt verktyg för att svart på vitt få reda på exakt vilka obalanser man har i kroppen. Som hjälp efter analysen får man rekommenderade kosttillskott och det är ju logiskt eftersom du behöver korrigera dina obalanser. Dock valde jag att inte köpa alla dessa kosttillskott på en gång för är det en sak jag har lärt mig efter att ha gått hos mina kinesiologer så är det att kroppen klarar inte alltid av att korrigera allt som är fel på en och samma gång. Man behöver skala av ett lager i taget och äta vissa mineraler först och andra efter det.

Jag kommer dock att ta med mig den värdefulla informationen jag fått genom analysen och låta min kinesiolog testa fram vad kroppen vilka kosttillskott kroppen vill börja med. Kroppen har ju alla svaren och så länge jag lyssnar kommer jag att hamna rätt.

Jag kan varmt rekommendera hårmineralanalys (kolla här för bokning i hela Sverige), för den gav mig en väldigt bra överblick hur det står till i min kropp.”

Med kärlek,

Maya

Maya är aktuell med en nylanserad hemsida på mayanestorov.com, egen Youtubekanal, egen pod, matlagningskurser, events och workshops och andra sköna samarbeten. Genom sina sociala medier vill hon ge sin omvärld inspiration, tips och råd så att vi alla kan bli den bästa versionen av oss själva.

 

1 Kommentar

Delta i diskussionen

  1. Hej! Går det bra att kopiera texten på våra instagram? Hälsning carolina nuevida hudvårdssalong

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.