Du är nu vid innehållet

Hårmineralanalys – värdefull mätning av hälsostatus

Hårmineralanalys – värdefull mätning av hälsostatus

Hårmineralanalys (HMA) är en testmetod där man mäter kroppens mineraler i förhållanden till varandra, samt i förhållanden till tungmetaller. Dessa mineralmönster kan ge många svar om vår hälsa. Varje person som gör en hårmineralanalys får ett unikt behandlingsprogram för att komma till rätta med de mineralobalanser som kunnat mätas i analysen.

Hår innehåller mineraler och även andra ämnen. Bland annat har hår använts av myndigheter och forskare för att mäta bl.a. dopingpreparat samt hormoner som kortisol. Håret avspeglar vilka ämnen, och i vilka mängder, som funnits i hårfollikeln när hårstrået växt ut. Flera faktorer påverkar mängden av olika mineraler i håret. Dessa faktorer påverkar även näringsstatusen i kroppen, som i sin tur återspeglas i håret. Därför kan man identifiera och koppla samman metabol aktivitet med hälsotillstånd som pågår i kroppen med hjälp av en hårmineralanalys (HMA).

En HMA-analys kan ge svar på orsaken till många hälsotillstånd:
– Ständig trötthet
– Fysisk träning som inte ger förväntat resultat
– Sug efter choklad, eller andra livsmedel
– Minskad sexlust
– Ljudkänslighet
– Svårigheter att bli gravid
– Sömnproblem
– Kan inte slappna av
– Svår PMS
– Näringsobalanser
– Toxisk belastning
– Samt mycket mer!

En unik testmetod baserad på lång erfarenhet och kompetens

Trace Elements Insitute (TEI) har över 35 års erfarenhet av mätning, utbildning och kunskapsutveckling inom HMA. Det finns flera faktorer som gör TEIs HMA-mätning och tolkning av mineralmönster i hår unik. TEI har en mycket noggrann säkerhet kring mätmetoden som säkerställs via modern utrustning, kalibreringssäkerhet, och anpassning till alla kvalitets- och regelverkskrav.

Unika kosttillskott för balansering

Kosttillskotten som används för att balansering av mineraler är mycket unika. De tillskottsrekommendationer som anges i rapporten är noggrant sammansatta utifrån lång kunskap och erfarenhet. Dr. David Watts F&U-chef på TEI, har här i Norden under mer än 25 år samarbetat med den svenska näringsexperten Peter Wilhelmsson för att utveckla tillskotten. Dr. Watts var en av de första som redan under början av 70-talet undersökte och beskrev de viktiga synergistiska och antagonistiska relationerna som mineraler har med varandra och med metaller. Peter Wilhelmsson har använt HMA som ett mycket viktigt verktyg i sin naturmedicinska klinik sedan mitten av 80 talet. Användning av Alpha Plus/Trace Elements tillskott säkerställer att man ger ett balanseringsförslag som bygger på forskning, erfarenhet, kvalitet och utveckling.

Vill du veta mer om hårmineralanalys? Besök www.hårmineralanalysen.se!

Rekommenderad litteratur:
David Watts (Spårämnen och andra Livsnödvändiga Ämnen)
Läs mer om analysen på Trace Elements hemsida.

Peter Wilhelmsson (Näringsmedicinska Uppslagsbok), Örtagårdens förlag
Båda böckerna kan beställas i Alpha Plus webshop.

Lämna en kommentar på Hårmineralanalys – värdefull mätning av hälsostatus

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *