Du är nu vid innehållet

Happy New You!

När vi har dansat ut julen och skålat in det nya året är det kanske hög tid att även ge kroppen en härlig kickstart på 2019.

Happy New You!

December, julbord och härligt hemmamys i all ära. Men det nya året är minst lika välkommet med spännande förhoppningar, nya vanor och kanske en omstart för kropp och själ.

Det är tyvärr inte bara köttbullarna, den söta knäcken och julölen som stökar till det i kroppen. Vi utsätts även ständigt för en hel del yttre miljögiftiga ämnen som vi oftast inte kan påverka. Oavsett om det är luften vi andas, vattnet vi dricker, maten vi äter eller de produkter vi använder, påverkas vi alla av de tusentals kemikalierna i vår interna och externa miljö.

Kroppen är fantastisk med sin inbyggda design att kunna rena sig på olika sätt. Avgiftningen är en ständigt pågående process där kroppen neutraliserar och eliminerar toxiner genom organ som tarmar, lever, njure, lungor, lymfsystem och hud. Men det är när vi överbelastar kroppen som vi kan behöva ge den lite extra stöd och kärlek.

Grädden på moset är att en hel del av den mat vi äter idag dessutom inte innehåller tillräckligt med näringsämnen, vilket försvagar kroppen än mer. Raffinerat socker och stärkelse, inte tillräckligt med fibrer och livsmedel som producerar inflammatoriska reaktioner i kroppen. Resultat? Försämrat matsmältningssystem, brist på energi, trötthet  och utveckling av en mängd olika symptom som börjar få fäste i kroppen. Vi vill alla ha en hälsosam och högt vibrerande kropp, massor av energi och skarpa sinnen. Så den största gåvan vi kan ge oss själva är att bry oss om det vi äter och ge våra kroppar bra näring. Då är en detoxkur eller en rening den perfekta starten.

Det finns en uppsjö av reningskurer och alla passar inte alla. Det är viktigt att utgå från sig själv och sin ambitionsnivå och vad som passar in i ens vardag. Surfa gärna runt lite på ordet detox och känn efter vad som resonerar med dig, vad som känns rätt.

Oavsett hur man väljer att rena kroppen, kan man dela upp processen i en 3-stegs-raket.

Här är några generella tips och råd på vägen!

*Go slow och tänk i små steg. Börja med att minska ner på eller uteslut processad mat, rött kött, socker och andra snabba kolhydrater, alkohol, kaffe, ohälsosamma och härskna fetter, salt, mjölkprodukter och gluten. Viktigt att kroppen får en mjuk start och inte överraskar med för starka avgiftningssymptom. Hitta gärna en vän som vill göra samma sak, två är starkare än en och man sporrar och stödjer varandra.

*Välj ett detoxprogram som passar dig, vare sig det är en ”juice cleanse”, att dricka näringsrika pulverdrycker eller lämna djurriket ett tag och bara äta mat från växtriket. Komplettera gärna med promenader, torrborstning av kroppen, mycket vatten och örtéer, eventuella renande kosttillskott, goda tankar och fokus på andningen. Ät långsamt, tugga väl och lyssna på kroppen.

*Mot nya vanor och en hållbar livsstil. Detoxperioden börjar nu gå mot sitt slut, kroppen jublar av lycka över en lättare och piggare energi och det är dags att fundera på nästa steg. Återigen, go slow. Visualisera dina nya, önskade matvanor och introducera dem långsamt, steg för steg. Låt kroppen, hjärtat och smaklökarna få bestämma. Välj rena, fräscha och gärna ekologiska råvaror och laga helst mat hemma. Välj dina söta njutningar med omsorg, vare sig det är en dadel eller tre ljusa chokladbitar. ”Vitamin P” som i pleasure är också viktigt.

Kanske Alpha Plus Detox Plus kan vara en kickstart för ett hälsosammare 2019. Det är en detox för både lever, njurar, tunntarm och tjocktarm. Programmet består av en näringsrik fyrklöver och innehåller ett komplett näringspulver, ett grönt och klorofyllrikt superpulver, psylliumfröskal som sätter fart på tarmen och ett örtté som fyller på vätskedepåerna och värmer kroppen.

Lycka till med din detoxkur! Och tänk på att det är inte vad du äter mellan jul och nyår som har någon betydelse utan vad du äter mellan nyår och jul.

Gott nytt hälsosamt år!

Lämna en kommentar på Happy New You!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *