Du är nu vid innehållet

Gröna raw food bollar med greenspulver

Baka glutenfria och vansinnigt goda gröna små raw food bollar med MCT-olja och greenspulver. Perfekt att boosta kroppen med som mellanmål och detta recept går hem hos alla nybörjare med superfood.

Gröna raw food bollar med greenspulver
Ingredienser:
  • 15 torkade dadlar
  • 1 dl naturella nötter
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 matskedar greenspulver
  • 1 matsked MCT-olja
  • Saften från en lime eller citron
 
Extra lyx – toppa med:
  • 50 g smält mörk choklad
 
Gör så här:
  1. Blötlägg dadlarna i varmt vatten i cirka 10 minuter.
  2. Mixa sedan dadlar, nötter, mjölet, greenspulvret, MCT-olja och citrussaften till en jämn smet. Tillsätt vatten om det blir för torrt.
  3. Rulla degen till 16 lika stora bollar och lägg sedan på ett bakplåtspapper.
  4. Om du vill lyxa till det lite extra kan du smälta 50 g mörk choklad och sedan droppa över raw food bollarna.
  5. Låt sedan stå i kylen i cirka en timme och förvara sedan i en lufttät behållare i kylen.

Fler tips
Läs mer och ta del av 3 recept rika på magnesium!

*Kosttillskott är inte en ersättning för en varierad kost. Kosttillskott är inte ett läkemedel.