Du är nu vid innehållet

Gör din egen hemmagjorda isglass

Glass är ett självklart inslag på sommaren – och det är riktigt enkelt att göra själv. Vi delar ett nyttigt recept på isglass med kiwi som svalkar och smakar i sommar. Kiwifrukter är fulla med C-vitamin och de innehåller mer C-vitamin än en apelsin och mer än två citroner.

Gör din egen hemmagjorda isglass

Du behöver (10 glassar):

  • 2 1/2 dl kokosmjölk
  • 3 kiwi
  • 2 msk honung
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • chiafrön
  • glassform
  • pinnar

Gör så här:

  • Skala kiwi och riv ingefära.
  • Lägg i en mixer och mixa till en jämn puré.
  • Häll i den gröna purén i glassformerna och frys en timme.
  • Blanda sedan kokosmjölk och honung i en separat bunke. Tillsätt chiafrön om du vill.
  • Fyll på formarna med kokosmjölkblandningen.
  • Ställ in formarna i frysen och frys i ca 6 timmar.

Bästa tipsen för att lyckas med isglass

  • Blanda frukt och bär i olika smaker som fungerar ihop.
  • Var inte rädd för att använda kryddor – exempelvis chili, mynta och ingefära funkar utmärkt i glass.
  • Fyll inte formarna för mycket, blandningen sväller lite när den fryser.
  • Vill du ha randig glass i olika smaker, häll i ett lager i taget och låt frysa till mellan lagren.
  • För att få pinnarna att stå rakt i formen, vänta någon timme efter att du lagt glassen i frysen innan du stoppar i pinnarna.
  • Ge dina glassar minst sex timmar för att hinna frysa ordentligt.
  • Spola formen snabbt med varmvatten för att få dem att lossna lättare.