Du är nu vid innehållet

Fyra anledningar att äta mer granatäpple – antioxidanternas kung

Förälskad i granatäpplen? Bra. För den röda frukten är mer än snygg, spännande och förförisk. Den är också sprängfylld med antioxidanter som gör underverk för hälsan!

Fyra anledningar att äta mer granatäpple – antioxidanternas kung

Fyra fantastiska fördelar för män med få i sig granatäpplets supernäring är:

1. Förbättrad sexuell hälsa och förmåga
Granatäpplejuice har traditionellt använts över hela världen som ett värdefullt hjälpmedel för bättre sexuell hälsa. Den höga andelen antioxidanter hjälper kroppen att motverka oxidativ stress, som orsakas av fria radikaler. Oxidativ stress är bland annat något som direkt kan påverka fertiliteten.

Forskare vid Queen Margaret University i Skottland, undersökte om granat­äpplejuice påverkade välbefinnande och testosteron­nivåer i saliven hos friska män. Resultatet visade att intag av granatäpplejuice ökade testosteronhalten i saliven med i snitt 24 % samtidigt som både väl­befinnande och blodtryck förbättrades.

2. Snabbare återhämtning och prestationshöjande för den sportige
De aktiva ämnena i granatäpple kan även läka ömhet efter träningen och därmed leda till snabbare återhämtning. Frukten kan också minska oxidativa skador som kan inträffa till följd av träning.

 3. Alzheimers sjukdom
Alzheimers är en sjukdom som är vanligare hos män än kvinnor och just gruppen män som har passerat medelåldern, är större än andra grupper. Extrem förlust av självmedvetenhet, sinnesnärvaro och minne är symptom hos denna sjukdom. Granatäpplets höga innehåll av antioxidanter studeras för att stoppa processen vid Alzheimers och skydda minnet.

4. Sänkt blodtryck
Sist men inte minst, kan granatäpple sänka blodtrycket när det intas dagligen. Det forskas även på att juicens förmåga att kan hjälpa blodflödet.

Så passa på och köp granatäpplen nästa gång du handlar!

Och för de som inte orkar pilla ut alla de där kärnorna eller dricka juicen, så finns fördelarna även förpackade i vårt kosttillskott Granatin Man.

Mer om granatäpple
Granatäpplet, med ursprung från nuvarande Indien och Iran, har extra stjärnstatus och är sedan urminnes tider symbol för hälsa, fruktsamhet och evigt liv. Frukten har varit i strålkastarljuset i otaliga studier och rapporter och är vida känd för sin excellenta näringsstatus, sprängfylld med antioxidanter i form av främst polyfenoler och flavonoider. Frukten innehåller även en betydande mängd magnesium, koppar, fosfor, kalium, C-vitamin, K-vitamin och en hel rad B-vitaminer som inkluderar pantotensyra, pyridoxin, folsyra och kobalamin.

  • Vassleprotein vaniljsmak 750g

    362 kr BästsäljareAlpha Plus Vassleprotein vaniljsmak 750g kommer från kor på skandinaviska gårdar och är berikat med vitaminer, mineraler, matsmältningsenzymer och mjöKöp