Du är nu vid innehållet

Därför ska du äta curcumin

Gurkmeja, Curcuma Longa, ingår i växtfamiljen ingefärsväxter. Kryddan härstammar från Indonesien och södra Indien där den odlats i mer än 5 000 år. Arabiska handlare introducerade gurkmeja i Europa på 1200-talet. Den djuporangea roten från gurkmeja – som ursprungligen kallades ”Indisk Saffran”, eller ”Den gyllene gudinnan” – har använts i tusentals år både inom traditionell kinesisk medicin och den indiska läketraditionen, Ayurveda.

Därför ska du äta curcumin

Gurkmeja innehåller ca 5–10 % kurkumin. Den mest biologiskt aktiva kurkuminoiden i gurkmeja har en polyfenolliknande molekylstruktur som liknar andra färgpigment i växter, till exempel resveratrol i vindruvor, katechiner i grönt te eller de färgämnen som hittas i en del frukter och bär som blåbär, jordgubbar och granatäpplen. Generellt har dessa polyfenoler viktiga hälsofördelar. Kurkumin har fler än 150 möjliga positiva egenskaper.

Kroppen har svårt att absorbera curcumin. Därför framställs kurkuminprodukter ibland med olika tekniker för att förbättra upptaget.

Liposomal Curcumin
I Liposomal Curcumin använder vi Cureit® patenterade Polar Non-polar Sandwich (PNS) teknologi för att koncentrera curcuminoider med andra ämnen i gurkmejaroten. Varje växt har både polära och icke-polära delar i sin modermatris och med Cureit skapas en sandwich-liknande komposition med både polära och icke-polära beståndsdelar. Denna komposition återskapar och skyddar den kompletta naturliga gurkmejamatrisen (Complete Natural Turmeric Matrix, CNTM) med curcuminoider. Det inkluderar peptider, sesquiterpener, polysackarider, fiber och 50 % curcumininnehåll.

Longvida curcuminextrakt
Longvida® curcuminextrakt framställs med en patenterad SLCP (Solid Lipid Curcumin Particle)™-teknologi som försäkrar optimal, säker och naturlig absorption. Longvida® curcumin är ett fritt, intakt curcumin som är 95 gånger mer biotillgängligt än vanligt 95 % kurkuminextrakt.