Du är nu vid innehållet

Alla Hjärtans Dag – varje dag!

Alla Hjärtans Dag – varje dag!

Alla Hjärtans Dag är verkligen för alla, inte bara förälskade och kära par. Kärleken är ju större än så och finns i alla relationer. Kärlek till barn, föräldrar vänner och sin käraste.

 

Att känna lycka i ett förhållande eller i en relation är inte någon slumpmässig chans. Det är inte som att vinna på lotteri heller. Det är däremot resultatet av två individer som är i synk med varandra. Enligt en rapport finns det åtta dagliga vanor som lyckliga par och relationer uppvisar och som hjälper dem att bli så där happy.

 

För att boosta den romantiska kärleken, den varma vänskapsrelationen och lyckan i alla relationer, här är 8 ingredienser värda att satsa på – varje dag!

 

No 1 – Känn tacksamhet för varandra

Det sägs att vi får vad vi önskar och väljer att fokusera på i livet. Fokusera inte på problem, utan på tacksamhet. Räkna era välsignelser varje dag. Var tacksamma för varandra och fokusera på det snarare än på eventuella problem. Visst innebär livet utmaningar och problem, men lev inte i dessa problem. Möt dem och lös dem tillsammans.

 

No 2 – Gå aldrig till sängs eller skiljs åt osams

Relationer innebär förstås kontroverser och tjafs ibland, men gå aldrig till sängs eller skiljs åt osams. Förlåt varandra med en kyss eller kram istället och fortsätt att prata dagen därpå om det behövs. Om man går till sängs eller skiljs åt i ilska blir problemet bara djupare (och man sover dessutom sämre).

 

No 3 – Kyss eller krama varandra

De flesta relationer osar av passion i början, men med tiden svalnar glöden oftast. Försök att hålla liv i intimiteten och den fysiska energin. Kyss varandra passionerat eller krama varandra länge. Rör, berör, känn varandras värme – varje dag. Utan passion och beröring kan relationer lätt dö. Att hålla passionen eller värmen levande är ingen enkel prestation, och det kan vara svårt när livets utmaningar och stress knackar på dörren. Men genom att kyssas eller kramas varje dag kan den där gnistan för varandra ändå få leva.

 

No 4 – Säg ”Jag älskar dig” ofta

Oavsett vad som händer i livet, lev livet tillsammans. Säg ”Jag älskar dig”, oavsett vad som skiljer er åt. Låt er kärlek växa över tiden. Er relation är inte bara något som kommer och går som det senaste modet. Det är en djup, behaglig kärlek som är oändlig. Den är magisk, som månbelyst vatten under en klar och strålande sommarnatt.

 

No 5 – Gå ut på dejt

Spendera tid med varandra eftersom tiden är dyrbar. Oavsett om ni har barn eller inte och oavsett vilken relation ni har, fortsätt att dejta och ses. Låt dessa stunder vara heliga. När åren går är det lätt att livet blir rutinmässigt och dåliga vanor tar över våra liv. Ta inte varandra för givet, ta er tid att gå ut, oavsett hur kort er utflykt är.

 

No 6 – Argumentera utan skrik

Att vilja få det sista ordet är aldrig en bra idé i en relation. Lägg egot åt sidan och argumentera utan att skrika på varandra och utan att försöka vinna argumentet. Kommunicera och förstå era skillnader. Livet är inte en tävling och ingen behöver vinna. Se ”the bigger picture” och saker och ting från olika och ett högre perspektiv.

 

No 7 – Tänk på den andres känslor

Var empatiska för varandras känslor. Försök att gå i din partners skor och tänk på hur det skulle vara för hen. Att empatisera lite djupare sätter en fin grund för ett lyckligare och mer hälsosamt förhållande. När vi inte känner empati, saknar vi emotionella och mentala möjligheter att se igenom saker. Vi säger saker som ”Du förstår inte det” eller ”Du förstår inte hur jag känner.” Lyckliga par förstår hur den andre känner och de använder det som grund för sin egen lycka.

 

No 8 – Res och utforska
Res och utforska livet tillsammans. Man behöver inte vara rik och åka till avlägsna platser, utan det handlar mer om att dela nya äventyr, visa nya sidor för varandra, få nya perspektiv på livet och utveckla sin empati för varandra. Att fortsätta att känna tacksamhet för varandra och livet.

 

 
TÄVLING! VINN KOSTTILLSKOTTET ”DAILY” OCH FIRA KÄRLEKEN VARJE DAG!

Fira kärleken varje dag, till dig själv, till kroppen och till dina nära och kära. Delta i vår tävling om 5 burkar Daily genom att ge oss ditt bästa dagliga kärlekstips i en kommentar här nedan eller ännu bättre, gå in på Facebook och tävla. Fem vinnare utses den 15 februari. Lycka till!

Daily har fina nivåer av många näringsämnen som är bra för kärlekslivet, bl a zink, magnesium, B6 och selen.

Lämna en kommentar på Alla Hjärtans Dag – varje dag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *