Du är nu vid innehållet

3 anledningar att göra en hårmineralanalys

Många personer söker hjälp hos läkare och terapeuter som ibland har svårt att hitta orsakerna till varför kroppen inte fungerar optimalt.

3 anledningar att göra en hårmineralanalys

Att då välja att göra en hårmineralanalys kan ge dig flera ledtrådar och vara ett komplement till dina övriga behandlingar. Marie Svalberg, funktionsmedicinare och näringsterapeut på IFM Kliniken i Falun,har hjälpt många människor att hitta grundorsaken och komma tillrätta med, symtom. Här berättar hon mer om hårmineralanalyserna som ett verktyg för bättre hälsa.

En hårmineralanalys ger ett tillförlitligt svar på vilka tillskott av mineraler och andra spårämnen som behövs för att balansera upp kroppens näringsstatus. Här är tre tillfällen då en hårmineralanalys är ett bra val:

1. Minska hormonella besvär

Vanliga problem som ses i samhället är en kvinna med hormonella besvär. En grundorsak kan vara hög kopparhalt i förhållande till zink. Om du inte får ordning på den höga kopparhalten kan de hormonella problemen kvarstå trots behandling med andra preparat eller kroppsliga behandlingar.

Magnesium har också stor betydelse vid tex PMS och menssmärtor. Om du har hög mängd kalcium i förhållande till Magnesium kan det ge mer problem med smärtor vid menstruation.

2. Hitta orsaker till trötthet och utmattning
Idag finns också många trötta och utmattade personer som är en stor utmaning att hjälpa på rätt sätt. Är det en mental utbrändhet/trötthet eller en kroppslig? Beror den långvariga stressen på jobbet eller har den andra orsaker? Ofta är det komplexa orsaker som gör att en person tappar sin energi. Hur har kroppen påverkats på vägen? I en HMA-analys kan man se grundläggande mineralmönster som kan tyda på ett överstressat system eller att kroppen har en tendens till utmattning. Det är bland annat viktigt att natrium och kalium är i rätt förhållande till varandra och att kalcium och magnesium är likaså.

3. Upptäcka vad som ligger bakom diffusa symtom
Tungmetaller kan vara ett svårt begrepp för många. Men faktum är att dessa oftare än man tror ligger bakom många diffusa symtom som hudproblem, problem med hjärnhälsa, ledvärk osv. I en hårmineralanalys får du se belastningen av tungmetaller som kan ge dessa symtom och många fler. Du får dessutom hjälp att se om du har ett tillräckligt skydd mot tungmetaller. Sådana mineraler är selen, järn, kalcium, zink och svavel. Det är också viktigt att hitta källan till en eventuell överexponering av tungmetaller.

Få reda på mer om hårmineralanalyser
Allt det här och mycket mer får du reda på i din hårmineralanalysprofil, tillsammans med ett skräddarsytt näringsförslag med produkter från Alpha Plus och råd om kost och hälsa.

Läs mer om hårmineralanalys och hitta en terapeut nära dig. 

Använd hårmineralanalyser i din klinik
Jobbar du professionellt med hälsa och vill använda hårmineralanalyser som ett verktyg i din klinik? Den 11-12 maj går Hårmineralanalys Steg 1 av stapeln i Stockholm. Läs mer om utbildningen och anmäl dig.

Lämna en kommentar på 3 anledningar att göra en hårmineralanalys

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.