Du är nu vid innehållet

Rogivande

Vad är rogivande medel?

Det är vanligt med insomningsbesvär och svårigheter att komma ner i varv på kvällen. Då kan det vara bra med kosttillskott som har en rogivande effekt. Inositol som är ett annat namn för vitamin B8, kan ha både en lugnande och antidepressiv effekt och samtidigt förbättra nattsömnen.  Många upplever även en avslappnande effekt av att äta tillskott av magnesium. Här kan du hitta vår produkt Nattplus som innehåller både Inositol och magnesium. Men det är inte bara för att kunna somna som det kan vara bra med lugnande hälsokost. Det är fler fördelar med många av de rogivande medlen. Det finns även ett flertal örter som har en rogivande effekt. Ashwagandha kan till exempel hjälpa kroppen att reducera stress och oro och på så sätt bidra till mental balans.

Fungerar rogivande medel?

Det bästa är att testa sig fram till vad som passar bäst för varje enskild individ. Människor kan reagera lite olika både utifrån eventuella brister i kroppen men även utifrån att människor är skapta lite olika. Rogivande örter och naturliga rogivande medel har ofta en lång tradition och historik bakom sig och har använts i hundratals år. Många upplever både att de slappnar av i kroppen och får en lugnande effekt och bättre sömn av att använda olika rogivande kosttillskott eller örter. En person som dessutom har brist på någon av de rogivande näringsämnena kommer märka av effekten ännu tydligare.

Kosttillskott för bättre sömn

Att inte kunna somna på kvällen är ett riktigt gissel för många och då kan det vara värt att testa tillskott för bättre sömn eller olika örter för att bättre komma till ro på kvällen. Kamomill och citronmeliss har använts länge inom den traditionella medicinen. Kamomill har använts för att underlätta vid insomningsbesvär och en kopp te på kvällen kan hjälpa till att komma ner i varv. Även citronmeliss har använts i urminnes tider för sin goda effekt vid stress, oro och sömnbesvär. L-teanin är en aktiv aminosyra som förekommer i grönt te. Intag av teanin kan förbättra sömnkvaliteten, göra att du sover bättre och känner dig mer utsövd. Titta gärna i vårt produktsortiment efter något som passar dig och hittar du inte vad du säker så fråga oss gärna i chatten.

Läs hela

Visar alla 8 resultat