Du är nu vid innehållet

Kosttillskott man

Kosttillskott för män

Här hittar du alla våra produkter inom kosttillskott, vitaminer och mineraler som är anpassade för just män. Vi delar upp kosttillskotten för män och kvinnor eftersom vi har olika behov utifrån hur våra kroppar är uppbyggda och hur bland annat hormoner påverkar kroppen i olika skeden i livet. På så sätt är det lättare att matcha tillskott efter våra behov och eventuella brister. I perioder är det även stora skillnader på behov av vitaminer för män emellan. En aktiv man som tränar mycket har ett annat behov än han som är mer stillasittande. Unga män har också ett behov och äldre män ett annat. Många män får med åldern till exempel problem med blodtryck, vikthållning, muskler, håravfall eller prostatan. Läs mer om hur granatäpple kan göra underverk för hälsan, fertiliteten och återhämtningen!

Vilka kosttillskott ska en man äta?

Generellt sett så kan den som är fysiskt aktiv behöva extra tillskott. Den som bygger muskler ser för det mesta till att få i sig mer protein ex i form av proteinpulver som innehåller vassleprotein. För träning och muskelhälsa är även magnesium och B-vitaminer särskilt viktiga. Det är även viktigt att stötta en normal produktion av testosteron för en god fertilitet. Nivån av testosteron har stor betydelse för mannens fysiska och psykiska hälsa och inte minst för prestationsförmågan. För att höja testosteronhalten i kroppen är det rekommenderat att hålla en normal vikt, träna mer och ta tillskott i form av zink. Andra viktiga kosttillskott för män är bland annat multitillskott Man, C-vitamin, D-vitamin, B-komplex, magnesium, granatäppleextrakt, Granatin man och omega-3.

Fungerar kosttillskott?

Vitaminer och tillskott i form av tabletter, pulver eller dryck ska alltid bara komplettera maten aldrig ersätta den. Många upplever att de bygger muskler snabbare och lättare genom att äta mer proteiner. Andra känner att de håller sig piggare och friskare genom att äta D-vitamin under vinterhalvåret då vi inte exponeras för solljus i samma utsträckning. Det finns flera faktorer idag som gör att människan har ett större behov av att äta kosttillskott, vitaminer och andra skyddande näringsämnen. Förutom att maten och våra marker idag innehåller mindre näring så spelar andra påverkande faktorer in som tex miljögifter, intag av läkemedel, stress osv. Vilka kosttillskott man behöver är dock individuellt och är man osäker är det att rekommendera att utföra en hårmineralanalys. Det kan ge en bra förståelse för vad en individ behöver och saknar i kroppen.

Läs hela

Visar alla 13 resultat