Du är nu vid innehållet

Kosttillskott kvinna

Varför kosttillskott för kvinnor?

Här hittar du våra kosttillskott som är särskilt anpassade för just kvinnor. Vi vet att män och kvinnors kroppar fungerar olika och därför har olika näringsbehov. För kvinnor kan både PMS, klimakteriet och menopausen komma med en mängd olika bieffekter. Det kan vara fysiska och psykologiska. Alltifrån värk, svettningar och sömnproblem till hjärndimma, ökad ångest, trötthet och nedstämdhet. Även under graviditet och vid amning så har kvinnor specifika näringsbehov och kan behöva komplettera med tillskott och tänka extra mycket på vilken mat de stoppar i sig. Därför har vi har tagit fram några näringstillskott som kan ge stöd vid olika kvinnliga behov och besvär under dessa delar av livet. Speciellt järn och folsyra är vanligt att kroppen behöver extra av både under och efter en graviditet. Många upplever att jättenattljusolja minskar PMS och klimakteriebesvär.

Viktiga kosttillskott för kvinnor

Behovet av näringsämnen är dynamiskt och förändras i olika delar av livscykeln: kvinnor under menstruationsåren, under graviditeten, före, under och efter menopaus har olika behov av halter och sammansättning av vitaminer och mineraler. Exempelvis har kvinnor under menstruationsåren och under graviditeten ofta större behov av till exempel järn, än kvinnor efter menopaus. Den kvinna som planerar att bli gravid får ofta rekommendationer att äta folsyra som tillskott och hålla koll på sina järnvärden. Trötthet under graviditeten är väldigt vanligt före vecka 15 men då beror det oftast inte direkt på låga järnvärden utan för att kroppen bland annat genomgår hormonförändringar. Progestoron ökar i kroppen och sänker energinivåerna. Däremot är det bra att hålla koll så järnnivåerna inte dalar vilket de lätt gör. Vi har ett stort utbud av bland annat kosttillskott som är anpassade för just kvinnor med olika behov och tillskott som kvinnor kan må bra av att äta. Några övriga vanliga och viktiga kosttillskott för kvinnor är jättenattljusolja, omega-3, kollagen, B-komplex och zink. Läs mer om jättenattljusolja vid hud- och hormonbesvär!

Är vitaminer för just kvinnor bra?

Det finns flera faktorer idag som gör att många, inte bara kvinnor, har ett större behov av extra skyddande näringsämnen. Förutom att maten och våra marker idag innehåller mindre näring så spelar andra påverkande faktorer in som tex miljögifter, intag av läkemedel, p-piller, stress osv. Med lägre mängd näring i maten vi äter och när behovet av vitaminer dessutom förändras så kan det vara bra att komplettera med vitaminer under vissa perioder i livet. Under vinterhalvåret exponeras vi i Norden inte heller för solljus i samma utsträckning och kan därför behöva tillskott av D-vitamin. Vitaminer, mineraler, aminosyror, andra näringsämnen och enzymer är livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion. Den kvinna som inte får i sig det rekommenderade dagliga näringen kan därför få fördelar av att komplettera med specifika kosttillskott för kvinnor. 

Läs hela

Visar alla 20 resultat